«Hi havia tallafocs però l’incendi s’ho va menjar tot»

0
79

L’incendi forestal que va començar diumenge al Pont de Vilomara ha arribat a afectar també la urbanització de les Brucardes, a Sant Fruitós de Bages. L’alcaldessa del municipi, Adria Mazcuñan, va explicar ahir a la tarda a Región7 el patiment dels veïns evacuats a causa del foc així com la virulència de l’incendi i com va ser l’afectació del municipi. incendi actualment [entrevista realitzada ahir a les 6 de la tarda]? La darrera informació que tenim és que els Bombers estan fent una avaluació de l’estat de les parcel·les de les Brucardes afectades per l’incendi, però ens han dit que la situació està controlada. Ara a la tarda, però, s’ha girat vent i amb la calor que fa esperem que no hi hagi cap ressorgiment de l’incendi. D’entrada, però, ens han assegurat estar controlat. Com estan els veïns afectats per l’incendi? Imagina’t que et diuen que has d’anar-te’n de casa perquè s’acosta un incendi i quan marxes no saps si casa teva està cremada o està bé. Tots estan nerviosos i angoixats. Nosaltres els demanem tranquil·litat, sensatesa i sentit comú perquè no pugin a la urbanització. Entenem la seva voluntat de pujar però és la manera com els serveis d’extinció puguin treballar amb normalitat i amb les millors condicions possibles. La gent ja estava nerviosa i aclaparada, però quan han vist més columnes de fum amb el foc de prop de l’abocador del Pont de Vilomara encara hi ha hagut més nervis. La pitjor pèrdua imagino que és la dels habitatges dels veïns afectats. És clar. Però no només és això sinó que també hi ha la por que el foc pugui tornar a arribar a les cases. Quan va ser el darrer incendi que va patir Sant Fruitós? En vam tenir un d’important l’any 2017, just abans de la revetlla de Sant Joan que va afectar la zona propera a la urbanització del Roserar i Nat’s. ¿Ha recordat a aquest foc l’incendi que l’està afectant ara? Jo diria que és diferent tant per la magnitud com per la proximitat a les cases que ha tingut aquest incendi. Però cada foc fa patir moltíssim i tots són complicats de manejar. Hi ha hagut dos incendis força propers amb hores de diferència. Teniu alguna informació sobre quin pot ser l’origen dels focs? L’origen va ser al Pont de Vilomara i nosaltres no podem determinar ni podem dir gairebé res. A qui correspongui investigar-ho ja faran la seva feina. Alguns veïns afectats van criticar que no hi havia tallafocs a les urbanitzacions per falta de manteniment. Ha estat així a les Brucardes? Hi havia tallafocs però l’incendi se’l va menjar de seguida. De la manera que ens va arribar, els tallafocs que hi havia no van servir de res perquè la virulència del foc s’ho va menjar tot.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here