El PSC reclama ajudes al Govern per als afectats dels incendis forestals

0
72

Arbres cremats al costat d’una casa de les Brucardes ALEX GUERRERO A la sessió del Parlament, d’avui dimecres 20 de juliol, a l’apartat de preguntes al Consell Executiu, el diputat Cristóbal Gimeno ha afirmat que el govern, “massa sovint, deixa sols o amb molt poc suport als ajuntaments, en matèries com les de prevenir i gestionar els boscos públics i privats”. I ha reclamat “una voluntat clara i urgent per modificar la llei 5/2003, per dotar d’eines i sobretot de recursos els ajuntaments, per una banda, i per dedicar diners a la gestió dels boscos, per tal de prevenir-ne de nous episodis com els que hem viscut aquests dies”. La Generalitat “té àmplies competències en aquests temes”, ha afirmat Gimeno, que ha assegurat que “no val descarregar bona part de les mesures sobre ajuntaments, petits o molt petits, que tenen milers d’hectàrees de territori forestal”. Al mateix temps que criticava el govern d’ERC i Junts que està al capdavant de la Generalitat, defensava la política de la Diputació de Barcelona, ​​que “des de fa molts anys, aporta recursos tècnics, humans i econòmics, molt més hauria de fer el Govern de la Generalitat que té les seves competències plenes”. Gimeno havia iniciat la seva intervenció amb paraules de solidaritat als afectats i molt especialment tots els que han treballat en la lluita contra la propagació de les flames. El PSC ha constituït un grup de seguiment de tot allò relacionat amb els incendis i les seves conseqüències al Bages. “Estarem atents i degudament informats i mobilitzats per a qualsevol gestió, tràmit o acció que correspongui dur a terme, per ajudar a resoldre els problemes de tots els afectats”, ha afirmat Gimeno.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here