Precinten una casa de les Brucardes i detecten quatre habitatges més amb danys estructurals a causa del foc

0
36

Només una de les cases afectades pel foc a la urbanització de les Brucardes ha hagut de ser precintada pels danys importants que ha patit a l’estructura, segons ha revelat aquest dimecres a la tarda l’Ajuntament de Sant Fruitós. Quatre edificis més han patit afectacions parcials a l’estructura i una quinzena més han patit danys, però no estructurals. Aquest és el balanç un cop feta la primera inspecció per part de l’equip tècnic municipal, que ha estat l’encarregat de posar el precinte a la casa més malmesa. Demà, dijous, els tècnics especialistes dels Bombers de la Generalitat visitaran la urbanització per acabar d?avaluar l?abast de la destrucció causada pel foc.

L’autor o autors de l’incendi del Pont de Vilomara coneixien bé la zona A molts dels edificis, explica el consistori, els danys s’han limitat als jardins ia les tanques perimetrals. Pel que fa al subministrament elèctric, encara que ja es va restablir dilluns mateix, algunes llars segueixen sense corrent ja que cal reparar el cablatge que subministra a cadascun dels habitatges. L’enllumenat públic també s’està recuperant de manera gradual a la zona afectada i està previst que divendres tota la urbanització ja disposi de servei. Els serveis de gas i aigua també van quedar restablits dilluns mateix i es van realitzar neteges intensives al clavegueram de la zona afectada.

Un veí de les Brucardes: «Me’n vaig anar pensant que em quedava sense casa. Hem tingut molta sort» Paral·lelament dels treballs necessaris per tornar a la normalitat, els bombers continuen treballant per controlar l’incendi, que encara es troba en fase d’estabilització. Els Agents Rurals, per part seva, es mostren convençuts que el foc va ser provocat i que l’autor o autors coneixien la zona.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here