El subministrament d’aigua a River Park es normalitza

0
85

River Park va multiplicar dimarts per tres el consum d’aigua respecte a l’habitual a la urbanització. Aquest fet es va donar tant per lús que feien els veïns com per les avaries provocades per lincendi. L’aigua que arriba a River Park prové de dues vies: del bombament des de la xarxa del Pont de Vilomara i de pous que hi ha a la mateixa urbanització. Després de rebre tots els tractaments necessaris, laigua acaba en dos dipòsits. La capacitat dels dos dipòsits sumats és de 660 metres cúbics, dels quals habitualment se’n consumeixen 160 diaris. Per tant, es tracta de dipòsits amb un volum «sobredimensionat», segons Aigües de Manresa. Dimarts als punts més alts de la corba de consum es van arribar a superar els 20 metres cúbics de consum per hora. Aquest fet va provocar que els dipòsits arribessin al mínim la seva capacitat. A les 4 de la tarda es va emetre un comunicat a través dels canals de comunicació de l’Ajuntament del Pont de Vilomara, demanant als veïns que moderessin el consum perquè si es continuava amb aquest ritme, les reserves estarien esgotades al cap de tres hores . Segons informa Aigües de Manresa, després d’emetre el comunicat, el ritme de consum dels veïns va baixar molt i dimarts a la tarda ja es va poder recuperar una certa «normalitat» dins de la difícil situació provocada per l’incendi . Pel que fa a les avaries a la instal·lació, moltes parts de la xarxa de subministrament van quedar afectades pel foc. Totes les incidències es van produir a les canonades, algunes estaven completament calcinades i altres on l’aigua no podia circular perquè les altes temperatures assolides les havia deixat impracticables. Aigües de Manresa va començar a treballar-hi l’endemà de l’incendi per poder restablir el servei com més aviat millor. Fins ahir, s’havien detectat i reparat quinze avaries a tota la urbanització. A més, també s’estava treballant sobre tretze avaries probables al carrer del Senglar, un dels més afectats pel foc.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here