Navarcles planteja un espai verd i residencial a l’àmbit de l’antiga Dresca

0
61

Navarcles convertirà l?espai fabril que ocupava l?antiga Dresca en una àmplia zona residencial, verda i equipaments. Aquest és el plantejament de base amb què treballa l’Ajuntament per començar a definir el futur urbanístic i els usos que tindrà tot aquest àmbit, de més de 5 hectàrees i al mig del poble però que s’ha anat degradant i abandonant des que es va aturar l’activitat el 2008. L’Ajuntament té clar que aquest sector s’ha de convertir en «un espai d’ús residencial que inclogui pisos de protecció oficial, equipaments, grans zones verdes, i que faci connexió entre el barri de Sant Bartomeu i el nucli, i doni valor a la zona de la riera», apunta l?alcaldessa, Alba Pérez. Aquest és el punt de partida amb què s’està treballant «entre tots els grups municipals» amb vista a una definició més concreta dels usos, construccions, vials i zones lliures que haurà de tenir aquest àmbit. Per això s’ha obert un procés de consulta pública que convida els ciutadans a fer les aportacions que considerin sobre la base d’aquests plantejaments inicials, que ja s’han començat a definir i l’Ajuntament ha publicat a la web. A grans trets, l’esquema de partida que es proposa preveu destinar un 40% de la superfície a zona residencial amb 241 habitatges, alguns plurifamiliars amb planta baixa més dos, i altres unifamiliars i en filera amb planta baixa més pis. Un terç de lespai restant es destinaria al sistema viari; un 20% a espais lliures, que inclouen parc urbà, places i jardins públics; i el que queda seria per a equipaments. A partir d´aquí, l´Ajuntament concreta algunes qüestions amb alternatives diverses que s´hauran de concretar i acabar de definir, i que tindran en compte les aportacions recollides amb aquest procés de consulta pública, que es tancarà el 15 de setembre. A nivell de mobilitat, per exemple, es proposen un parell d’opcions de distribució viària, si bé es parteix de la voluntat de concentrar la circulació rodada al perímetre de l’àmbit i en forma d’anella i connectar-la amb carrers interiors de plataforma única on es donaria preferència de vianants. També hi ha diverses opcions per definir la ubicació i la distribució del sistema d’espais lliures i equipaments. Un canvi d’usos El primer pas de cara a la concreció del futur de tot aquest àmbit serà la requalificació del solar, amb la idea de transformar-ne l’ús d’industrial a residencial. Mentrestant, i per evitar la possibilitat que algú pugui adquirir part d’aquests terrenys per destinar-los a alguna activitat incompatible amb els usos que planteja l’Ajuntament d’entrada, es manté suspès l’atorgament de noves llicències en aquest sector. Una suspensió que es va aprovar de forma temporal a la tardor de l’any passat, i que ara s’ha prorrogat un any més fins al juliol del 2023, tal com es va decidir a l’últim ple municipal. «Tenim clar que en aquest espai no volem cap indústria», apunta l?alcaldessa, i reitera la importància de planificar bé aquest sector «perquè és un espai central de gran importància que acabarà definint el Navarcles del futur» Sosté que és un projecte ampli ja llarg termini, «i no d’un sol govern sinó de tot el poble», per això vol el màxim consens possible.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here