Fonollosa dóna llum verda al projecte de l’escola, que podrà adjudicar a la tardor

0
35

L’Ajuntament de Fonollosa ha donat llum verda al projecte per fer la nova escola, que preveu tenir a punt d’aquí dos anys. El ple municipal ha aprovat aquest dimarts inicialment el projecte executiu de remodelació i ampliació del centre actual, que ara haurà de sotmetre’s durant un mes a exposició pública, de manera que es compleix el calendari que preveu fer el procés de licitació i adjudicació durant la tardor que ve , i que les obres es puguin iniciar entre finals d’aquest any i principis del proper. Es tracta de la que serà la intervenció de més envergadura que afrontarà el consistori entre aquest mandat i el proper, ja que suposarà una inversió que ara mateix està pressupostada en 2,3 milions d’euros (la majoria dels quals pagarà la Generalitat) , i que, un cop executat, farà que el centre educatiu, que ha esdevingut tota una referència per la singularitat del seu model, hagi guanyat un 40% més de superfície. El projecte el signa l‟estudi d‟arquitectura de Marc Rifà i és el resultat d‟un procés previ en què es va crear primer una comissió de participació per definir els requisits generals que es volien posar sobre la taula i, posteriorment, d‟un concurs de projectes arquitectònics que va rebre un total de vuit propostes. El projecte, una inversió de 2,3 milions, estarà un mes a l’exposició pública i després s’iniciarà la licitació Els treballs començaran en un terreny annex a l’espai que ocupa actualment el recinte, on en una primera fase es construiran tres nous mòduls d’aules on s’acabarà concentrant tota l’educació la primària, seguint la tipologia del centre d’edificis disseminats. Són uns terrenys de 2.250 metres quadrats, que s’uniran als 5.380 m2 de l’àrea actual. En aquest nou espai també es construirà la nova sala d’actes, i traslladats tots aquests serveis es procedirà a enderrocar tot un seguit d’edificis vells com l’actual sala polivalent, la sala de mestres i l’aula de música i l’antiga escola bressol que ara s’utilitza de menjador. Aquesta part es farà aprofitant un període d’estiu, que es confia que sigui el del 2023, però caldrà esperar a l’atur de vacances del 2024 per no interferir en l’activitat del centre. També en aquesta fase, i dins del projecte aprovat ahir, es durà a terme una obra d’urbanització exterior per crear un nou accés a l’escola, que es farà pel costat del poliesportiu, guanyant una zona molt més àmplia que l’actual i adaptada . D’altra banda, es deixarà adequada la zona de transició entre l’escola i la pista poliesportiva, que en aquests moments és una paret formigonada i es transformarà en una zona amb talussos i enjardinada. A més, s’habilitarà un espai d’àgora, exterior, aprofitant uns desnivells dels patis, per fer diverses activitats. La planificació és que el 2024 ha de quedar tota aquesta obra acabada. Per les fases posteriors quedarà la rehabilitació d’edificis existents, tota la zona infantil, menjador i cuina. També es farà obra nova tot allò que serà l’edifici administratiu. Dels 2,3 milions que està previst que tingui de cost l’execució del projecte, mitjançant el conveni signat entre les dues parts, el Departament d’Educació aportarà 2.050.000 euros, i el consistori en posarà 250.000.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here