Sant Fruitós recupera el Tomàquet, amb visita als horts, sopar popular i premis

0
62

La plaça de l’Església de Sant Fruitós de Bages acollirà aquest dissabte una nova edició de la festa popular gastronòmica del Tomàquet, que aquest any arriba a la seva 9a edició després que els dos darrers anys no s’hagi celebrat a causa de la pandèmia. Aquesta trobada té per objectiu fer pedagogia i fomentar el consum de productes de proximitat entre la població, alhora que premiar els hortelans que al llarg de l’any cultiven els horts del municipi. La festa començarà a partir de les 7 de la tarda amb una visita als horts de la Sagrera oberta a tothom per donar-los a conèixer entre la ciutadania. A les 8 de la tarda se celebrarà el tradicional sopar popular amb amanida de tomàquet dels horts, pa amb tomàquet, botifarra i postres. Els tiquets es poden adquirir a Foto Isidre al preu de 7 euros els adults i 3 euros els nens. A les 9 del vespre, se celebrarà la cantada reivindicativa del Cant dels Ocells, que en aquesta ocasió es trasllada a la plaça de l’Església. A partir de l’1/4 de 10 de la tarda es farà el lliurament dels premis del Tomàquet d’aquest any. El concurs en aquesta edició tindrà tres modalitats: el tomàquet de més pes, la millor cistella amb productes de l’hort i el tomàquet més original. A tots els hortelans participants que portin 5 quilos de tomàquets per al concurs se’ls obsequiarà amb dos tiquets gratuïts per al sopar popular. Un cop finalitzat el lliurament de premis, a les 10.30 hores, podreu gaudir d’un concert a càrrec d’El club de la guitarra. La festa està organitzada per l’Ajuntament, la Junta de Regants Rio de Oro i el Col·lectiu de Recerca Històrica i compta amb la col·laboració de Jordi Hi-Fi, Cal Fusteret, Can Ladis, Nou Celler i el Club de la guitarra.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here