Agost es presenta càlid i més sec del que és habitual, però amb possibles tempestes

0
134

L’agost es presenta amb unes temperatures per sobre del que és habitual, amb valors d’entre 0,5 i 1,5 graus superiors a la mitjana, tot i que els mapes a curt termini ja aguditzen aquestes anomalies, segons el portal especialitzat en climatologia Meteored. Durant la segona meitat del mes, la situació tot apunta que continuarà amb valors propers a la mitjana dels darrers anys. De tota manera, no és possible saber amb tanta antelació si també es produirà una onada de calor, ja que cal complir certs requisits perquè un episodi d’altes temperatures sigui considerat com a tal. Les precipitacions, força irregulars, estan associades a tempestes intenses i trombes d’aigua durant la segona part del mes. S’esperen pluges al voltant de la mitjana o lleugerament per sota, encara que les tempestes localitzades podrien canviar el balanç pluviomètric local en hores. L’expert de Meteored José Miguel Viñas explica també que les altes temperatures del juliol i l’onada de calor estan tenint com a conseqüència un escalfament molt anòmal a les aigües superficials del Mediterrani. Si s’ajuntés a aquest fet una massa d’aire fred podria provocar, cap a finals de l’estiu o durant les primeres setmanes de tardor, pluges torrencials.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here