Callús obrirà dissabte les piscines reformades que esperava al juny

0
129

Callús podrà disposar finalment aquest proper dissabte de les piscines municipals, que romandran obertes fins a l’11 de setembre. Les obres de reforma que han anat tard i van impedir que les instal·lacions poguessin obrir al juny com estava previst, ja s’han acabat tret d’alguns detalls «que no afecten els banyistes», i ara l’Ajuntament ja ultima els preparatius de cara a dissabte , apunta l?alcalde, Jordi Mas. Fins demà encara es preveu fer algunes proves tècniques per assegurar el correcte funcionament de la nova maquinària, però mentrestant, aquest dijous ja es posaran a la venda els abonaments de la temporada, que en ser més curta tindran uns preus rebaixats. Es podran adquirir a les oficines municipals entre les 10 del matí i les 2 del migdia. L?obertura d?aquest dissabte es produirà a mig estiu, en què l?afluència ja va a la baixa perquè estan plenes vacances amb famílies fora i ja es van acabar els casals infantils del juliol, que aquest any es van traslladar fins a Aguilar de Segarra per realitzar les activitats de piscina. Tot i això, i com a mesura compensatòria pel retard, l’Ajuntament proposa avançar una hora l’horari d’inici durant l’agost, per la qual cosa les instal·lacions obriran portes a les 10 del matí i tancaran a les 8 de la tarda, si bé entre el 1 i l’11 de setembre ja s’escurçarà l’horari, i les piscines obriran de 11 del matí a 7 de la tarda, tenint en compte que «ja no hi ve tanta gent», diu alcalde, i aquest any el curs començarà abans. Quotes més baixes L?equip de govern acabava d?ultimar ahir els preus de les entrades que es faran pagar aquest any, i que estan rebaixats perquè ja estem a mitja temporada. A més, “sabem que molta gent ha pagat l’entrada a altres piscines municipals mentre esperaven el nostre servei, i és lògic que si vam obrir tard no podem mantenir el preu que hi havia”, apunta l’alcalde. Per això explica que l’Ajuntament ha considerat la necessitat de «compensar» les persones del poble «que paguen la piscina amb els seus impostos», amb rebaixes que afectaran l’abonament només de les famílies de Callús, tenint en compte que la resta, si ho volen, hauran de pagar allò que ja ha fixat d’entrada a les ordenances. Aquest any, doncs, l’abonament d’un adult per a tot allò que queda de temporada costarà 20 euros, ia partir d’aquí hi haurà bonificacions en funció de cada situació, de manera que es pagarà 5 euros més per a cada fill, mentre que a les persones amb mobilitat reduïda i als jubilats, l?abonament els costarà 15 euros. Les entrades d’un sol dia mantindran el preu que ja tenien les temporades anteriors, i que és el mateix per a tots, de 3,5 euros els dies feiners, i de 4,5 els caps de setmana i festius. Unes obres amb retard La reforma de les piscines ja estava prevista l’estiu passat, i al setembre es van tancar abans les instal·lacions per poder començar les obres. Es van adjudicar a l’empresa Galitec, però va fer fallida i les va deixar a mitges. L’Ajuntament es va acollir a una clàusula del contracte que permet fer una cessió d’obra a una altra empresa sense necessitat d’un nou concurs, cosa que permet mantenir l’import (només ajustant-lo al que queda pendent d’executar i al possible encariment del material), però això va suposar una demora de mig any que ha impedit tenir a punt les instal·lacions a principis d’estiu. Finalment se’n va fer càrrec la madrilenya Ermai SL, que també ha tingut problemes de subministrament de material, i encara queda pendent part del sostre d’un magatzem i instal·lar una tanca a una paret, si bé les piscines ja poden funcionar. L?alcalde, que lamenta la situació, agraeix «la paciència dels veïns, que sovint ens demanen quan obrirem». La reforma, que puja a un total de 360.000 euros, consistia a resoldre la fuita que presentava el got de la piscina i adequar la instal·lació a la normativa vigent mitjançant una làmina d’aigua desbordant, a banda de canviar la maquinària, transformar la piscina de clor en una salina, i renovar part de la gespa.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here