Les tempestes enderroquen arbres a les comarques centrals

0
63

Les intenses pluges i tempestes que han afectat les comarques centrals aquest diumenge a la tarda han causat la caiguda d’arbres a diversos municipis. Des de les 5 de la tarda, els Bombers han rebut l’avís d’un total de sis incidències, totes a causa de la pluja i de les fortes ràfegues de vent. Els arbres han caigut a Igualada, Santa Margarida de Montbui, ia Sant Fruitós. A prop del nucli de Montmajor es va produir la mateixa incidència, ia Cardona els Bombers van haver de treure l?excés d?aigua que s?havia acumulat en un punt. ACTIVAT EL PLA INUNCAT Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquesta tarda l´alerta del Pla INUNCAT per l´avís d´observació de pluja intensa que ha emès el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC). Segons l’SMC, els xàfecs han descarregat amb intensitat torrencial al sud del Solsonès. Els ruixats anaven sovint acompanyats de tempesta i localment de pedra i de cops forts de vent. Durant la propera hora, poden afectar també les comarques de l’Anoia i el Bages. Segons dades del Servei Meteorològic de Catalunya, a la Quar s’han acumulat 52,4 litres; a Pinós 50,4 oa Navès 44,2. Protecció Civil de la Generalitat recomana a la ciutadania molta precaució en la mobilitat per les zones que es puguin veure afectades per aquest episodi de precipitacions, així com en les activitats a l’aire lliure. Evitar aparcar el vehicle a rieres o punts subterranis inundables, i no creuar mai rius o rieres si baixen amb aigua, sobretot a les zones on s’esperen intensitats i acumulacions més importants. Tingueu ben presents els consells davant de fortes pluges que podeu trobar a interior.gencat.cat/inundacions

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here