Sant Vicenç perd Esteve Lafont, que durant anys va presidir l’Esplai

0
34

Sant Vicenç de Castellet ha perdut Esteve Lafont Ricart, que va ser durant anys president de la junta de l’Esplai de gent gran i que es va convertir en un cronista de la gent gran del poble. Tenia 92 anys i el funeral tindrà lloc aquest dilluns a les 11 del matí a l’església parroquial de Sant Vicenç. Lafont, botiguer i viatjant de tota la vida, era una cara molt coneguda per a una part important dels santvicentins ja que juntament amb la seva dona, Agustina Pérez, van portar durant molts anys la botiga de la cooperativa del poble. Quan es va jubilar, Esteve Lafont va entrar a l’Esplai i va estar durant anys al capdavant, convertint-se en un actiu molt important d’aquest centre. A més, la seva afició per l’escriptura va fer que durant una llarga etapa col·laborés a la revista local de periodicitat mensual El Breny, sobretot amb la realització d’entrevistes personals a gent de l’Esplai. Quan se n’havien publicat un centenar, el 2007, es va fer una recopilació amb l’edició d’un llibre titulat «Gent de l’Esplai», que oferia un retrat extens i ric d’una àmplia generació de sanvicentins. També era molt aficionat a les manualitats, cosa que el va portar, per exemple, a crear un ampli ventall de maquetes. El juliol del 2020 va protagonitzar una bonica història, que va ser recollida per Regió7, amb un acte de retrobament amb la seva dona que els van preparar a la residència de Sant Vicenç (on han viscut junts en els darrers anys), després d’una separació forçosa durant un mes perquè en aquell moment van ser tots dos positius de còvid i, encara que la van superar amb pocs símptomes, es van haver d’aïllar. Esteve Lafont i Agustina Pérez van superar junts els 90 anys i van conviure junts durant set dècades (Agustina va traspassar fa uns mesos).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here