El Consell inicia l’obra d’un dipòsit d’aigua nou per al sistema Bages Llobregat

0
59

El Consell Comarcal del Bages ha iniciat les obres del nou dipòsit de 2.000 m3 d‟aigua per al‟estació de tractament d‟aigua potable del sistema Bages Llobregat que s‟ubica a Sallent. La nova infraestructura permetrà millorar la fiabilitat del sistema Bages Llobregat i el dotarà de més garantia de subministrament ja que ampliarà la seva capacitat de reserva. El nou dipòsit s’ubicarà a l’estació de tractament d’aigua potable de Sallent que potabilitza aquest recurs natural procedent de la Sèquia de Manresa i el condueix als municipis de Sallent, Artés, Avinyó i Calders. El conseller de l’Àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal del Bages, Joan Zapata, explica que «el nou dipòsit permetrà oferir el volum més gran subministrable a tot el sistema permetent la distribució de l’aigua on es necessita, ja que la reserva s’ubica al inici del sistema». El conseller afegeix que «es disposarà de més marge de seguretat per reaccionar davant de possibles incidències i es dependrà menys dels bombaments d’aigua». El nou dipòsit permetrà també una gestió més eficient dels sistemes de bombament. Termini dexecució i pressupost Els treballs, que tenen un termini dexecució de cinc mesos, tenen un pressupost de 455.000 euros més IVA. Compten amb una subvenció de l‟Agència Catalana de l‟Aigua i també s‟ha sol·licitat finançament a la Diputació de Barcelona a través del Programa general d‟Inversions 2020-2023. El Consell Comarcal del Bages, per delegació dels ajuntaments, és l’ens responsable del sistema d’abastament d’aigua a alta Bages Llobregat que està en funcionament des de mitjans del 2015 i dóna servei als municipis de Sallent, Artés, Avinyó i Calders.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here