Santpedor desembussa l’ampliació del pavelló, que començarà al setembre

0
13

L’Ajuntament de Santpedor ha pogut desembussar, finalment, el procés d’ampliació i reforma del pavelló Rafa Martínez, amb previsió d’iniciar els treballs el proper mes de setembre. Aquesta vegada ha aconseguit treure endavant la licitació de l’obra, que ha hagut de repetir perquè la de principis d’any va quedar deserta, i s’ha acabat adjudicant a l’empresa Cots i Claret. L’execució de l’obra, que s’allargarà uns 13 mesos, arriba amb retard per les dificultats que hi ha hagut per trobar una constructora que es vulgui fer càrrec. En el procediment de licitació que es va obrir al maig, només es va presentar una sola empresa, però la mesa de concertació va acabar retirant l’oferta perquè no havia aportat la documentació administrativa necessària ni l’aval corresponent per a l’adjudicació. Tot això va obligar a aturar el procés ia tornar a convocar-lo, però a més ha calgut fer una actualització de preus a l’alça per adequar-los als nous costos de material i transport. Així mateix, aquesta revisió actualitzada i amb costos ajustats a la realitat també havia de servir per intentar captar més empreses que a la convocatòria anterior i evitar que tornés a quedar deserta. Per això, el maig passat l’Ajuntament va fer una revisió dels preus del projecte tècnic i de l’estudi d’ordenació volumètrica, de manera que el preu de sortida s’ha incrementat de més de 400.000 euros, fins a arribar a 1.498. 525 euros (sense comptar l’IVA). Aquesta operació s’ha fet efectiva mitjançant modificació de crèdit aprovada a l’últim ple municipal. Amb aquests canvis, el nou procés de licitació s’ha tancat amb cinc ofertes presentades, i després d’examinar les propostes de cadascuna, la que ha resultat guanyadora inclou una rebaixa de fins a 1.428.418 euros (sense IVA), a banda d’altres millores en altres àmbits» que l’han acabat convertint a l’empresa adjudicatària, apunten fonts municipals. Les obres que ara es faran permetran doblar la capacitat actual del pavelló mitjançant la construcció d?una segona pista annexa a l?actual, «que ens permetrà donar resposta a les necessitats d?espai que tenim», apunten fonts del consistori. I és que el pavelló actual havia quedat petit per poder albergar tota l’activitat esportiva que hi ha al poble, especialment entre setmana, tenint en compte que utilitzen diverses entitats i clubs com el bàsquet, l’handbol, el futbol sala i el voleibol, fins i tot el punt que vam haver de reduir horaris d’entrenament i, fins i tot, en alguns casos s’ha hagut d’anar a entrenar fora del poble. En concret, els treballs preveuen l’adequació de tres pistes transversals per acollir els esports que s’hi practiquen, a banda de la pista central gran. D’aquesta manera, es passarà a disposar d’una instal·lació que en conjunt tindrà una superfície de 3.400 metres quadrats. Com a novetat, també es preveu una sala tatami, que permetrà acollir la creixent activitat de judo que es troba darrerament al poble. D’altra banda, el projecte també inclou realitzar millores en el sistema de climatització per a la millora de l’eficiència energètica del pavelló en la seva totalitat. La previsió és que lactivitat que es realitza pugui conviure amb les obres.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here