Sant Fruitós rep una subvenció per a l’adquisició d’habitatges pel dret de tempteig i retracte

0
13

L’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages ha rebut una subvenció de 50.000 persones de la Diputació de Barcelona per a la compra d’habitatges a través del dret de tempteig i retracte, una possibilitat que tenen les administracions locals per comprar un immoble abans que la propietat l’ofereixi a un tercer. La comissió de polítiques d’habitatge del municipi, que es reuneix de forma regular des del 2021, va decidir treballar per crear un parc d’habitatge social al municipi a través de la compra d’immobles que es consideressin adequats i on es pogués optar a aquest dret de compra. D’aquesta manera, l’Ajuntament ja ha adquirit 2 immobles per valor de 144.000 euros, un import que es reduirà en 50.000 menys gràcies a la subvenció rebuda, a la qual el consistori ha optat per primera vegada. Aquests immobles, situats a l’avinguda de Sant Joan ia l’avinguda de Joan Sanmartí, disposen de dues habitacions, cuina, menjador i bany i es destinaran a lloguer assequible per a joves menors de 35 anys. Actualment, s’està treballant per executar les obres menors necessàries per fer-los totalment habitables i es preveu que a partir del mes d’octubre es pugui obrir una convocatòria pública per poder-los posar a disposició dels joves del municipi per facilitar-los l’emancipació cap al primer habitatge. A banda d’aquests habitatges que es destinaran a lloguer social, Sant Fruitós de Bages també compta amb un bloc de dos pisos destinats a emergència social. D’aquesta manera el municipi ha adquirit en els darrers dos anys els quatre primers habitatges de titularitat municipal del municipi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here