Monistrol proposa traslladar el CAP al local de l’esbarjo de gent gran

0
58

L’Ajuntament de Monistrol vol traslladar l’ambulatori a l’edifici on ara hi ha el casal de gent gran per disposar d’un espai més accessible. El CAP es va obrir el 1995 al local de l’antic Ateneu, sense lloc per aparcar i amb una única entrada pel carrer Manresa, molt estret. El Departament de Salut ja hauria recollit la proposta que li ha fet l’Ajuntament, i ha anunciat una partida de 2,6 milions d’euros per a l’habilitació del nou equipament, amb previsió que s’executi en el període 2022-2024. dels avis, de planta baixa, té bons accessos | ALEX GUERRERO Amb la posada en funcionament del CAP als anys 90 es va apuntar l?opció, més endavant, d?habilitar un accés per la part del darrere de l?edifici des del parc de l?Avèrnia, però no s?ha arribat a executar mai. L’alcalde, Joan Miguel, ha explicat que el mandat anterior es va recuperar la proposta d’obrir aquest accés, per la qual cosa es va encarregar un estudi a la Diputació que en determinés la viabilitat, «però es va veure que era poc pràctic i econòmicament no sortia a compte», diu Miguel. I és que entre el carrer de Manresa i el parc de l’Avèrnia hi ha un gran desnivell que s’hauria de salvar amb ascensors i tota una infraestructura que fa que aquesta alternativa sigui poc viable. L’actual CAP “és funcional” i disposa d’espai suficient, però davant les dificultats per solucionar els dèficits d’accessibilitat que presenta, l’Ajuntament ha optat per la proposta de cedir l’edifici de la llar de gent gran, de planta baixa i ben ubicat junt a la carretera C-55 que fa de travessera urbana, amb espai per aparcar i amb bons accessos tant a peu com amb cotxe. De fet, en certa manera el casal de gent gran ja fa algunes funcions pròpies d’un ambulatori, tenint en compte que és el lloc on es dispensen les vacunacions de la grip i on també s’ha desenvolupat la campanya vacunal contra la covid, recorda Miguel . D’altra banda, l’Ajuntament de Monistrol també proposa que un cop el CAP s’hagi ubicat al nou edifici, atesa la seva ubicació, aquest sigui el punt on quedi instal·lada l’ambulància que ha de donar servei al Bages sud, i que ara és a Sant Vicenç. Miguel considera que seria un emplaçament idoni «molt proper a la C-55, amb aparcament, i amb una connexió ràpida i bona per carretera». La reubicació del CAP obligaria a buscar un espai alternatiu per als avis mentre duressin les obres, apunta Miguel, i un cop realitzat el trasllat, molt possiblement la llar de gent gran es podria ubicar precisament a l’antic Ateneu on ara hi ha l’ambulatori. I és que es tracta d’un edifici municipal i prou ampli que quedarà lliure com a equipament públic per als avis i possiblement fins i tot encara hi hauria espai per a altres usos, diu l’alcalde.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here