Navàs demana ajudes als fons europeus per fer millores a la residència i al casal

0
74

L’Ajuntament de Navàs ha presentat dues sol·licituds per obtenir un total de 332.464 dels fons europeus Next Generation per fer realitat els projectes de millora, essencialment d’accessibilitat, als principals espais destinats a la gent gran, la residència i el casal. Actualment, ja es compta amb una subvenció confirmada de 222.849 euros de la Diputació de Barcelona, ​​destinada a impulsar les millores d’aquests equipaments socials. Les actuacions previstes amb aquesta subvenció són, per una banda, la construcció de lascensor de la residència, obra que ja està licitada. La quantitat més gran d’import demanat vénen motivades, segons han detallat fonts municipals, per les actuacions que s’han previst al Casal de la Gent Gran. En concret, es preveu la millora de l’accessibilitat habilitant un ascensor al costat de l’entrada principal, que també es veurà remodelada, i la millora de la rampa daccés, a més de la reforma dels lavabos i altres espais de la planta baixa. L’objectiu, destaquen les mateixes fonts, és adequar-lo “per fomentar una atenció de qualitat davant dels processos d’envelliment” per facilitar “la màxima autonomia possible, sense que les persones usuàries hagin de deixar el seu entorn personal i familiar”. Si aquests ajuts són finalment concedits, Navàs comptaria amb unes subvencions totals de 555.314 euros per fer realitat les millores d’aquests equipaments socials. Aquesta quantitat cobriria el 92,17% de la inversió necessària. L?Ajuntament aportaria uns fons propis de 35.901 euros. En el cas de la residència, la intervenció per a la qual s’ha demanat suport forma part d’un projecte més ampli que inclou, entre d’altres, l’ampliació d’una part de l’edifici per la part posterior. L’equipament actual consta de planta baixa i dues i el que es farà és ampliar la inferior on, entre altres elements, es construiran dos nous lavabos adaptats i un nou ascensor, que connectarà fins a la segona planta. Aquest és un element important perquè actualment hi ha un únic ascensor i es considera essencial poder disposar dun segon, tant per la mobilitat interna com per un aspecte de seguretat. També es preveu fer arribar el nou ascensor fins a una planta sota coberta i construir noves escales d’emergència. En aquest cas, la intervenció farà que, en un futur, es pugui guanyar algun espai més per a residents.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here