«La rehabilitació de les àrees cremades és un dels principals reptes»

0
64

L’alcaldessa de Sant Fruitós de Bages, Adria Mazcuñan, destaca que un mes després de l’incendi del Bages, que va afectar la urbanització de les Brucardes, el govern local treballa en la rehabilitació del mobiliari urbà i l’entorn vegetatiu danyat, així com al acompanyament dels veïns més afectats a l’hora de tramitar les assegurances o obtenir subvencions que els ajudin a reconstruir els seus habitatges tal com eren abans del pas de les flames. L’afectació del foc encara es detecta un mes després a les finques parcialment cremades ia l’entorn forestal d’arbres socarrimats. «El paisatge ha canviat completament, però, des del primer minut, els veïns ja van començar a treballar per rehabilitar l’espai amb una solidesa exemplar», remarca l’alcaldessa, que posa en relleu la solidaritat dels uns i dels altres en hora d’ajudar esbrossar els carrers de branques seques. En aquest sentit, apunta que el consistori ha procurat «estar disposat a les necessitats veïnals i donar suport a les tasques de neteja». D’aquesta manera, l’Ajuntament ha posat a disposició dels veïns uns contenidors per abocar-hi les restes forestals i el servei de recollida dels voluminosos. Alhora, Mazcuñan explica que s’han tallat alguns arbres cremats perillosos i preveu que en les properes setmanes poden haver-hi més tales per evitar riscos. També destaca que s’està estudiant com estabilitzar el camí de Viladordis a Sant Benet, que ara roman tancat. L’alcaldessa assenyala que un dels reptes dels propers mesos serà la rehabilitació de l’àrea cremada, “amb l’objectiu d’aconseguir una gestió forestal millor a partir de l’assessorament dels experts”. Mazcuñan assegura que els últims anys s’havien fet actuacions per reduir la densitat del bosc de l’entorn de la urbanització, «però la virulència del foc s’ho va emportar tot». Davant la ràpida propagació d’aquest darrer incendi, considera que «és essencial que els veïns disposin de la informació sobre com actuar davant del foc».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here