Els aliments s’han encarit el 13,7% en tan sols un any

0
59

El preu dels aliments ha pujat, de mitjana, segons les dades de l’Índex de Preus al Consum (IPC) corresponents al juliol el 13,7% en els darrers 12 mesos. Si es pren com a referència al mes de gener, l’encariment dels productes alimentaris ha estat del 9,9%. Si es compara el juliol amb el de juny, l’increment dels aliments va ser del 0,2%. En tots els casos, és un augment superior al de la mitjana de tots els productes. Així, l’últim any, l’IPC global ha experimentat un increment del 10,8% mentre que des de començament d’any, l’increment se situa en el 5,8%. Per contra, l’últim mes, la inflació dels preus ha baixat, de mitjana, el 0,3% per l’efecte de les rebaixes al sector de la moda.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here