Biel i Júlia, els noms més posats al Bages; Jan i Clara al Berguedà

0
86

En qüestió de noms, les comarques de l’àrea de Regió7 compleixen a mitges el patró marcat al conjunt de Catalunya l’any passat. En nenes, sí, en nens, no. Marc (443) és, un any més, el nom de nadó més posat a Catalunya i Júlia/Julia (476) es manté des del 2017 com el nom més posat entre les nenes. Però al Bages Marc no hi és ni entre els cinc primers. En aquesta demarcació el rànquing onomàstic va ser encapçalat per Biel, seguit de Nil, Mohamed, Enzo i Martí. En les nenes, en canvi, sí que es va complir la tendència general, amb Júlia al capdavant, seguit de Mia, Claudia, Martina i Bruna. Al Berguedà tampoc van complir els líders. Entre els nens els noms més posats el 2021 van ser Jan, Marc i Pol, mentre que entre les nenes van ser Clara, Abril, Jana i Ona. A Anoia «van complir» només a l’apartat femení: Julia va estar al capdavant seguit de Martina, Lucía, Noa i Valentina. En els nens tampoc no apareix Marc entre els cinc primers, sinó que són el Nil, el Jan, l’Àlex, l’Hugo i l’Aleix. Julia també va ser el nom més posat a la Cerdanya, ia la resta de comarques no hi ha cap nom de freqüència 4 o més alta, ni de nen ni de nena, i per tant no apareix un rànquing.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here