El govern espanyol declara zona catastròfica els terrenys afectats pels focs del Pont de Vilomara i Manresa

0
68

Una persona accedeix a una casa calcinada a la urbanització River Park Helena Carbonell El govern espanyol ha aprovat a la reunió del Consell de Ministres aquest dimarts la declaració de zona catastròfica dels territoris afectats per grans incendis aquest estiu. La portaveu de l’executiu, Isabel Rodríguez, ha explicat en roda de premsa al Palau de la Moncloa que la declaració afecta quinze autonomies, entre elles Catalunya. Concretament, els incendis dels municipis del Pont de Vilomara i Rocafort i de Manresa, tots dos al Bages al juliol. Rodríguez ha destacat que la declaració dʻaquestes zones com a zona greument afectada per una emergència de protecció civil permetrà activar els mecanismes dʻajuda a persones i béns afectats. El president espanyol, Pedro Sánchez, ja va avançar ahir dilluns la decisió després de visitar la zona afectada pel foc de Begís (Castelló), que ha cremat 20.000 hectàrees. A tot Espanya, aquest any els grans incendis han devastat més de 223.000 hectàrees mentre que l’any anterior van ser unes 51.000. Rodríguez ha recordat que els incendis a Espanya han provocat tres morts i 27.500 persones han hagut de ser evacuades. La portaveu del govern espanyol ha subratllat que les característiques dels focs són diferents de les conegudes fins ara per l’emergència climàtica.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here