Els casos diagnosticats a la regió central baixen gairebé un centenar en una setmana

0
25

En una setmana han baixat gairebé un centenar els casos de còvid a la regió sanitària de la Catalunya central, segons dades de Salut. S’han notificat 235 casos entre el 15 i el 21 d’agost, mentre que la setmana anterior van ser 325. Aquestes xifres també queden lluny del mateix període de fa un any enrere. L’any passat hi havia a la regió sanitària 799 casos, i el 2020, 784. Són dades referents a les comarques del Bages, Berguedà, Solsonès, Moianès, Anoia i Osona. Els 235 casos notificats fins ara per Salut suposa la xifra més baixa des que el departament va deixar de comptabilitzar un per un tots els diagnòstics de còvid. El protocol actual preveu que davant de possibles símptomes de còvid només es facin proves en persones més grans de 60 anys, en pacients immunodeprimits, embarassades, en entorns sanitaris o residències, i en casos que requereixin l’ingrés. Per trobar una xifra similar de casos positius cal remuntar-se a mitjans octubre de l’any passat segons la nova base de dades. Aleshores se’n van notificar 254. La setmana següent, la del 18 al 24 d’octubre del 2021, ja van pujar al 3014, ia partir d’aquí la corba va prendre un acusat sentit ascendent fins que a principis de novembre ja es va superar el miler de diagnòstics positius. Tot i això, l’època més dura va ser a mitjans de gener, quan es va arribar a la xifra de 15.563 casos confirmats, el pic màxim dels últims 10 mesos. A partir de llavors van baixar lentament els diagnòstics positius encara que entre els mesos de juny i juliol d’aquest any es va notar un repunt important. La darrera setmana de juny i la primera de juliol, es van diagnosticar 3.321 casos. No va ser fins a finals del juliol passat, i sobretot amb l’entrada a l’agost, quan els casos van començar a baixar. I fins ara. La còvid afecta sobretot les persones entre 15 i 59 anys, segons les dades de Salut, amb 134 casos. Els de més de 60 anys, són 90, i la variant dominant és, de llarg, l’anomenada òmicron BA.5, la que s’encomana més fàcilment. Apareix en pràcticament el 80% dels casos. També s’ha detectat BA.2 i de la resta gairebé no hi ha rastre. Vint pacients a la UCI Segons les mateixes dades de Salut, a Catalunya hi havia diumenge 20 persones a les Unitats de Cures Intensives (UCI). D’aquestes, 3 a la regió sanitària central. És la darrera vegada que s’ha realitzat el recompte. Al gener d’aquell mateix any van arribar a haver-ne 527.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here