Sant Joan rehabilitarà l’emblemàtic Mas Llobet com a espai d’ús cultural

0
41

L’Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada rehabilitarà l’històric Mas Llobet i en condicionarà l’entorn. La idea és convertir aquesta finca, actualment en desús i en un estat de deteriorament progressiu, en un ampli equipament cultural aprofitant la seva situació i l’ampli espai que hi ha al seu voltant, que s’arreglaria en una altra fase més endavant. De moment, ja disposa del projecte, i ho ha aprovat inicialment «però ens falten els diners», apunta l’alcalde, Jordi Solernou, i ha avançat la intenció de començar a buscar-los aprofitant les ajudes provinents dels fons europeus Next Generation . Una imatge actual de Mas Llobet | ALEX GUERRERO La proposta contempla dues fases. La primera, per a la qual ja es vol recórrer a possibles subvencions, inclou la rehabilitació pràcticament integral de l’edifici, amb un pressupost per contracte que puja a 807.940 euros. La segona, que es deixaria per més endavant, se centraria en la millora de l’entorn, cas en què amb un cost de 723.021 euros. Es tracta d’un projecte «molt ambiciós» que en total costaria més d’1,5 milions, admet Solernou, però que convertiria aquest conjunt en un espai al centre de la vila que donaria resposta a les mancances que ara té espais culturals i socials. De fet, els usos encara s’han de concretar amb una decisió conjunta amb tots els grups municipals, però en principi, el Mas Llobet serviria a l’hora de local d’entitats, «que ara no en tenim», i d’equipament per a activitats i mostres diverses, sobre la història de la vinya o altres possibles propostes, i dels mateixos gegants, que quedarien exposats tot l’any i en un lloc visible. Així mateix, la part exterior s’ha dissenyat com una zona polivalent per a diferents usos, i amb un espai de graderies a l’estil d’un amfiteatre per a l’aula de teatre de carrer. El gruix de les obres que s’han de fer a l’edifici principal, de dues plantes, seran bàsicament de reforç i se centraran bàsicament a l’interior, que s’ha de rehabilitar gairebé completament. Fa un temps es va intervenir en uns coberts annexos i el pati interior, i també s’havia arreglat la coberta, però no s’han realitzat actuacions a les dependències internes, amb afectacions al sostre que separa les dues plantes «que cal reforçar amb noves bigues i encofrats», a banda d’altres arranjaments al conjunt de l’edifici, diu Solernou. L’estructura es conservarà però s’arreglarà, i també es vol mantenir el terra de pedra. Tot això implicarà un volum de treball d’un any i mig aproximadament entre les dues fases, que en aquests moments no tenen data d’inici perquè encara no es disposa del finançament. Mas Llobet és una finca històrica del municipi que, segons consta en informes de l’Ajuntament, ja apareix documentat al segle XVI. Més enllà de l’ús recent que va fer la companyia Gog i Magog com a magatzem, la masia no acull cap activitat, si bé alguns anys s’inclou com a parada per saludar el seguici a la Cavalcada dels Reis. Va ser adquirit per l’Ajuntament als anys 80.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here