La costa, la destinació preferida dels alcaldes de la regió central

0
72

De Nova York a Venècia, passant per les Dolomites i, sobretot, la Costa Brava. Els alcaldes de les comarques centrals han passat majoritàriament les vacances a Catalunya. I més en concret a la platja. Però també alguns han aprofitat l’ocasió per fer viatges que tenien pendents i que havien hagut d’ajornar a causa de la pandèmia. Expliquen que és difícil desconnectar. L’alcalde de Manresa, Marc Aloy, ha fet vacances la primera quinzena d’agost “per descansar i agafar energies per encarar el nou curs”. Ha estat a Calella de Palafrugell i «també vaig ser un parell de dies a Ceret, a la Catalunya nord, per veure Toni Comín, amb qui ens uneix una gran amistat i fa 4 anys i 9 mesos que viu un exili injust». Abans de l’estiu va fer una escapada de tres dies a la muntanya per fer la Porta de Cel, una ruta circular pel Pirineu de 65 quilòmetres. Marc Aloy OSCAR BAYONA Entre els que han optat per gaudir de l?estiu a Catalunya hi ha l?alcalde de Fonollosa i president del Consell Comarcal del Bages, Eloi Hernàndez. La primera quinzena d’agost va passar a la Costa Brava «amb un grup d’amics del poble i la meva companya». Hernández afirma que la costa és «el més bonic que hi ha a Catalunya, i visitant-la fem territori». Tot i això, explica que no va pròpiament a la platja, ja que «normalment, solem agafar cases de turisme rural que estiguin a prop dels llocs on ens agrada anar, ja sigui la platja o alguns dels pobles interiors que visitem anualment» . Eloi Hernández MIREIA ARSO Ferran Estruch, batle de Cardona, també va optar per la costa catalana. Confessa que té una predilecció especial per l’Empordà. Ha passat uns dies d’agost a Cadaqués, on va cada any, ia Casavells, un poblet a prop de Corçà. «Fa anys al país i sempre trio llocs de mar per passar els mesos de calor». També va escapar a Alacant. Afirma que desconnectar del tot «és difícil sent alcalde», però «fa uns anys que està en el càrrec, aconsegueixo fer-ho més». Ferran Estruch Ferran Estruch| MARTA PICH De Santpedor a Getaria L’alcalde de Santpedor, Xavier Codina, va triar el País Basc per passar uns dies. Va ser a Getaria. El nord és una de les destinacions preferides, diu. «Està molt bé, hi ha molt bona gent i es menja molt bé». «Vaig desconectar només el que em van deixar, perquè seguia estant en línia per si sorgia res». Xavier Codina Oriol Ribalta, alcalde de Sallent, ha passat uns dies a Porto, ja que «tenia moltes ganes de visitar la ciutat i fer una mica de turisme a Portugal». També té previst viatjar a Mallorca, on passarà una setmana. Per a Ribalta és «un lloc de referència. He anat diverses vegades». Comenta que és difícil aïllar-se de la feina. «Sempre hi ha aquesta trucada, aquesta consulta o els whatsapps. Com a màxim, desconnectes físicament, ja que pots estar en un entorn diferent, encara que tinguis coses que et ballen pel cap». Oriol Ribalta Oscar Bayona Hi ha alcaldes que han elegit destins més llunyans. Jordi Solernou, de Sant Joan de Vilatorrada, ha passat una setmana a Venècia i al nord d’Itàlia. Poder desconnectar ha estat una novetat per a ell. Segons diu, «és el primer any que ho aconsegueixo, mai no havia estat capaç de descansar tant». Jordi Solernou Georgina Mercadal, alcaldessa de Sant Salvador de Guardiola, ha creuat l’Atlàntic per visitar, per primer cop, Nova York. “Era un viatge que teníem pendent des de fa molt de temps”, assegura. La pandèmia els ho havia impedit fins ara. Aquest any li va sorgir la possibilitat de fer-ho el juliol passat. Georgina Mercadal Gemma Camps No es va aïllar de la feina, «en absolut», l?alcaldessa de Sant Fruitós de Bages. Adria Mazcuñan va arribar a plantejar-se cancel·lar l’estada que havia planificat a les Dolomites, Itàlia, a causa de l’incendi que va castigar la població el juliol passat. «Me’n vaig anar amb el cor encongit i patint pels problemes que podien sorgir». Mazcuñan, molt vinculada al món de l’escoltisme ja va ser l’any passat a les Dolomites. «Tenia ganes de tornar per fer noves rutes de muntanya i descobrir nous paisatges». Àdria Mazcuñan Ajuntament de Sant Fruitós L’alcalde del Pont de Vilomara, Enric Campàs, ha ajornat les vacances a causa, precisamernt, del foc del Bages. Tenia previst començar-les l’1 d’agost, però «se m’ha donat molta feina. Ara mateix no sé si ho podré fer». Enric Campàs Oscar Bayona L’alcalde de Sant Llorenç de Morunys, Francesc Riu, va poder desconnectar l’última setmana de juny a un càmping de la Costa Brava. «Des que tenim els nens petits intentem anar cada estiu a un càmping per desconnectar i tenir tranquil·litat», explica. Per la seva banda, a la feina ha tingut dues setmanes de vacances a l’agost que les ha dedicat a la festa major de la població. Francesc Río Arnau Valverde Antoni Márquez, batle d’Olius, encara no ho ha fet. Les començarà el 5 de setembre. Té previst visitar Andalusia, d’on és originari i on té família. A més d’anar a un casament, aprofitarà per fer una ruta per Sevilla, la zona d’Aracena i la Serra Nord. «Ho visitem sovint i ho conec força bé perquè sóc d’aquí i tinc família», comenta Márquez. Antoni Márquez ANDREA IZQUIERDO Primeres vacances d’alcaldessa L’alcaldessa de Solsona, Judit Gisbert, va fer un viatge a Itàlia a mitjans de juliol al seu primer estiu com a alcaldessa. «Cada any procurem fer una setmaneta de viatge i intentar veure altres països» explica. L?any passat es va quedar sense vacances perquè va rellevar l?exalcalde David Rodríguez. Tot i això, Gisbert afirma que alguns caps de setmana que té lliures fa escapades a la costa catalana. Judit Gisbert OSCAR BAYONA L’alcalde de Berga, Ivan Sánchez, ha fet unes vacances curtes aquest estiu. Només una sortida de 3 dies a la Costa Brava. Aprofita l’estiu per fer sortides amb bici pel Berguedà algunes tardes. Les vacances més llargues les va fer al voltant de Setmana Santa. Ivan Sánchez OSCAR BAYONA Tampoc no ha fet unes llargues vacances l’alcalde de Puig-reig, Josep Maria Altarriba. La primera setmana d’agost va fer un viatge al Pirineu francès per fer excursions. És més de muntanya que de platja, diu. Josep Maria Altarriba GUILLEM CAMPS Per part seva, l’alcalde de Gironella, David Font, s’ha estat a Calella de Palafrugell, igual que l’any passat. «Té molt d’encant, bones rutes per fer camins de ronda i també una bona oferta gastronòmica i cultural. I ens permet fer trobades amb amics i compartir sobretaules». David Font

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here