L’oposició de Sant Fruitós proposa ajuts per compensar l’elevat consum d’aigua durant els focs a les Brucardes

0
77

El grup municipal Gent fent Poble, a l’oposició a l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages, proposa l’adopció de mesures que ajudin a pal·liar el cost que va suposar l’elevat consum d’aigua durant l’incendi d’aquest juliol i els dies posteriors per als veïns afectats de les Brucardes. GfP sosté que durant els focs, que van cremar algunes cases i multitud de parcel·les, es va produir en alguns casos un consum d’aigua superior a l’habitual, i que va passar el mateix les setmanes posteriors del mes de juliol amb motiu de les neteges i remullades de vegetació. En aquest sentit, ha entrat una instància al registre municipal demanant que l’Ajuntament i Aigües Manresa es facin càrrec d’aquest excés de consum a parts iguals i que aquest sobrecost no recaigui sobre les famílies afectades de les Brucardes. Es proposa calcular la mitjana dels consums d’aigua de cada comptador del mes de juliol del 2020 i del mes de juliol del 2021, i que aquells abonats que superin aquesta mitjana el juliol del 2022 vegin rescabalat el sobrecost econòmic i no paguin més del que ha estat habitual en un mes de juliol. GfP considera que el consum d’aigua elevat no es va fer per caprici i que aquesta mesura significa un alleujament important per a les famílies afectades i un cost relativament baix per l’Ajuntament i per l’empresa de serveis municipal Aigües Manresa.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here