L´Ajuntament de Sant Fruitós estudia possibles bonificacions per l´elevat consum d´aigua pels indendis

0
46

L´Ajuntament de Sant Fruitós de Bages està fent un estudi cas per cas sobre els elevats nivells de consum d´aigua que van haver d´afrotar els veïns de les Brucardes afectats pels incendis d´aquest estiu, amb la idea de determinar quina podria ser la bonificació corresponent . Entre altres coses, l’Ajuntament va gestionar amb Aigües de Manresa un servei per a la neteja dels embornals de les cases, i fa uns dies, el grup municipal de Gent fent Poble, a l’oposició, va proposar que Ajuntament i Aigües de Manresa se’n fessin càrrec del sobrecost del rebut de les famílies afectades per l’excés de consum. Més enllà d’aquestes gestions, l’executiu de Sant Fruitós recorda que des del juliol ha dut a terme una desena de mesures extraordinàries i d’urgència per ajudar els veïns afectats a fer front a les reparacions sofertes i tractant de restablir el servei de llum i aigua al dia següent de començar lincendi. El foc va cremar 1.746 hectàrees, 214 de les quals van estar al terme de Sant Fruitós, principalment a la uranització de les Brucardes, on hi va haver quatre cases amb afectacions parcials i una quinzena més afectades amb danys no estructurals. Entre les mesures adoptades des de l’endemà dels incendis, el govern municipal enumera l’habilitació d’un telèfon i la creació de grups de difusió perquè totes les famílies afectades disposessin de facilitats per solucionar dubtes i tramitar demandes amb les assegurances, alhora que es feia difusió per les xarxes de totes les mesures que s’anaven posant en marxa. Així mateix, es van agilitzar els permisos i les llicències per poder arreglar els danys de les cases després que els tècnics municipals visitessin les cases afectades per donar el seu vistiplau i poder iniciar les obres, quedant suspès el pagament de l’impost de construccions i obres. Paral·lelament, es van instal·lar 10 punts de recollida de fracció vegetal perquè els veïns i veïnes poguessin dipositar les restes. Es van col·locar una trentena de continguts per poder fer-se càrrec de tota la resta orgànica, i es va habilitar un servei de tala i esbrossada d’arbres especial per a qui ho necessités. Igualment, es va contractar una empresa per recollir tots els objectes voluminosos, reforçant-se el servei de neteja de tots els carrers de les Brucardes. Finalment, l’Ajuntament recorda que es va organitzar el servei de Protecció Civil per ajudar a netejar les cases i les parcel·les afectades, i des del CAP es va oferir un servei de suport psicològic.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here