Artés adequarà part de la Casa Museu per mostrar les tines i l’antiga muralla

0
70

L’Ajuntament d’Artés ja té canalitzat el procés de rehabilitació de la primera planta de la futura Casa Museu, que bàsicament estarà dedicada a l’àmbit vinícola i al procés d’elaboració del vi. El projecte executiu ja està aprovat, i ara la previsió és poder adjudicar les obres en les properes setmanes. El pressupost de 150.000 euros es finançarà amb ajuts del Pla General d’Inversions de la Diputació de Barcelona. Es tracta de la primera planta de l’edifici annex on històricament havia estat pròpiament la Casa Museu, i que l’Ajuntament va adquirir fa uns anys. El 2020 ja es va consolidar tota la seva estructura, es van anivellar les diverses plantes que té amb les de l’altre edifici, i es va realitzar un buidatge interior, però s’ha d’acabar de rehabilitar i adequar com a museu. Els treballs consistiran bàsicament en el condicionament del sòl d’aquesta primera planta i en la instal·lació de serveis com l’electricitat o l’aigua, alhora que també s’arreglaran altres parts de l’interior com ara portes i tancaments. Tot plegat deixarà a punt aquest espai per poder ser visitat, tot i que encara no hi ha una data d’obertura prevista. El que és clar, és que es vincularà a la tradició lligada a la vinya i al vi que històricament ha tingut la vila, i s’explicarà aprofitant les nou tines que es van descobrir recentment en aquesta planta de l’edifici «com a exemple de les que en tenien moltes cases del nucli antic», explica l?alcalde, Enric Forcada. Més enllà de lespai vinícola, aquesta planta també mostrarà les restes de les antigues muralles medievals existents. Últimament també s’ha estat treballant en la construcció d’un ascensor entre les dues edificacions per permetre l’accés a banda i banda a cadascuna de les plantes, ja anivellades. Es preveu que els treballs s’acabin en les properes setmanes. Es preveu un espai polivalent que vagi més enllà de la museïtzació. Fetes aquestes obres, faltaran per habilitar dues plantes més i la terrassa superior. Tot plegat integrarà la futura Casa Museu entre els dos edificis, encara que possiblement es reservaran espais per a altres usos. Fa uns quants mesos, l’Ajuntament va obrir un procés participatiu per captar opinions. Els participants van donar com a opcions prioritàries dedicar un espai al procés d’elaboració del vi, que ja s’explicarà a la planta que ara es vol rehabilitar, però més enllà de la museïtzació, també es proposa condicionar una sala per a conferències, un bar amb servei a l’exterior , i una zona d´alberg. Amb tot això, l’Ajuntament ha de definir com distribueix els espais ia què els destina i no es descarta la possibilitat de «repensar» també com ha de ser el museu, diu Forcada. Fa un parell d’anys que està tancat al públic.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here