La Fumera proposa una festa major alternativa a Sallent amb l’accent posat a la cultura en català

0
46

La Fumera, la Festa Major Alternativa de Sallent, torna després de dos anys de restriccions, i ho fa amb voluntat de potenciar més que mai la cultura com a defensa activa de la llengua catalana, amb un programa d’activitats que es desenvoluparan entre el 7 i el 12 de setembre. El rerefons cultural a favor del català ja es farà palès amb un primer tast d’activitats aquest mateix divendres, amb la taula rodona que està prevista a les 8 del vespre a la plaça Joan Vilaseca amb representants de tots els centres educatius de Sallent i la lingüista Queralt Badia, sobre el català a l’escola i fora de l’escola. Després hi haurà un sopar de broquetes i un concert amb PD KAT a la mateixa plaça. El programa es reprendrà dimecres, amb propostes diverses en què la música tindrà un pes especial, però també la dansa, espectacles diversos, jocs, tallers, activitats infantils i la cultura popular, amb la matinal prevista diumenge al matí. Així mateix, La Fumera, continuarà comptant amb el Passadís, l’espai gastronòmic amb una zona per seure, xerrar i dinar durant la festa, mentre que l’espai infantil La Carbonera ha programat un concert per a públic familiar diumenge a la nit del grup Atrapasueños a l’escenari de Cal Teia. També s?oferirà programació a El Pati, l?espai d?art i creació que aquest any arrencarà dijous amb una aposta d?artistes locals. També hi haurà altres artistes convidades durant la festa com Keziah i Nadia Pessarrodona, Roc Casagran i Guillem Cabra, a més d’oferir altres actes com un tast a cegues de la mà de Pessics Pastisseria. Així mateix, es podrà comptar amb el Magatzem, la zona més reservada per descansar i conversar, que comptarà amb convidats com Pa Torrat, DJ Laia Selectora, Mogambo i Guirigall Folk. D’altra banda, els concerts de nit a la plaça de Cal Teia s’encapçalen per Maio, Mireia Vives i Borja Penalba, Germà Negre, Rodrigo Laviña i el seu combo, Blu Versions, i Insershow, entre d’altres. Tornen els CUBS L’any passat La Fumera es va renovar amb els CUBS, sis contenidors de vaixell reconvertits en estructures modulars multifunció, des de barres, fins a un magatzem, cuina, taquilles o barraques senceres, finançats per més d’un centenar de veïnes de Sallent i entitats del poble. La iniciativa va néixer de la necessitat urgent de reformar la barraca i disposar d’un espai autònom, disminuir el temps de muntatge i desmuntatge, dignificar tota l’estructura i renovar l’experiència Fumera Aquest any hi tornaran.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here