Les entitats del lleure tenen dificultats per trobar monitors

0
38

Les entitats dedicades a l’educació a l’oci afirmen que han hagut de fer esforços per cobrir la demanda de monitors a les escoles que, durant el mes de setembre, oferiran una hora d’activitats d’oci, en què els nens es podran inscriure de forma voluntària. Un dels motius que assenyalen davant de la manca d’interès és el poc atractiu que genera un contracte laboral en poques hores. De fet, a diversos centres, els que s’encarregaran de vetllar els alumnes a les tardes seran els monitors del servei de menjador. El director del CAE, Nasi Muncunill, posa de manifest les dificultats que han tingut a l’hora de trobar monitors per oferir el servei a les escoles, «en part perquè l’oferta de treballar una hora a les tardes de setembre no motiva la gent jove a apuntar-s’hi». Tot i això, remarca que, finalment, han aconseguit completar “gairebé tots els equips de monitors a les diferents escoles que han requerit el nostre servei, si bé n’hi ha algunes on encara falten forats per cobrir”. Muncunill també destaca «la manca de planificació sobre aquestes hores destinades a l’oci, ja que, ara mateix, no sabem exactament la quantitat d’alumnes que s’apuntaran a les sessions de la tarda». Per la seva banda, la directora de comunicació de la Fundació Pere Tarrés, Isabel Vergara, afirma que han cobert la demanda, principalment, «amb els monitors de menjador que presten servei a algunes de les escoles amb què treballem, així com amb persones apuntades a la nostra borsa de treball». Si escau, també mostra incertesa sobre el nombre final dalumnes que participaran en les activitats de lleure. «Nosaltres calculem que un 80% dels estudiants s’acolliran al servei, a partir d’aquí, treballarem sobre la marxa», remarca.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here