La Festa Major de Cardona torna amb tota la seva plenitud i recupera el correfoc

0
53

Cardona recuperarà, del 10 al 13 de setembre, el format habitual de la festa major després de dues edicions marcades per les limitacions de la còvid. Els tradicionals corre de bou, el ball de Bastons, el de l’Àliga o la trobada de Gegants són alguns dels principals actes de la festa que, com a novetat, recuperarà l’antic correfoc. El corre de bou es tornarà a viure també amb tota la seva intensitat però, com a novetat, l’aforament a la plaça de toros, que té una capacitat per a 2.000 persones, es limitarà a un màxim de 1.400 per qüestions tècniques i de seguretat. L’alcalde de Cardona, Ferran Estruch, afirmava ahir durant la presentació que la festa «torna amb tota la seva plenitud, amb més força i més actes que mai». Estruch també destacava els 350 anys d’història d’una festa que “reafirma el sentiment de pertinença al poble” i que aquest any serà més accessible per les persones amb mobilitat reduïda, amb zones específiques, i reforçarà el dispositiu de seguretat i emergència. Un altre dels aspectes rellevants és que es reduirà l?aforament a la plaça de toros, que té capacitat per a 2.000 persones i aquest any l?entrada es limitarà a 1.400 «per motius tècnics i de seguretat». El regidor de Cultura i Festes, Salvador Campos, presentava com a novetat, entre la quarantena d’actes que s’han programat, el correfoc que se celebrarà dissabte que ve. És un acte que “que ja havia existit fa anys i que es reincorpora a la festa”, sota l’organització de Bruges de Cardona i amb la participació del Drak Kalium. També hi haurà el tradicional castell de focs, que aquest any se celebrarà dilluns en lloc de dimarts «perquè en pugui gaudir més gent del poble». Buhos, Les que Faltaband, Les Anxovetes o l’Orquestra Cimarron són alguns dels caps de cartell musicals de la festa, que arrencarà dimecres que ve amb el pregó institucional i que inclourà els actes al voltant de la Diada. Campanya per eradicar i prevenir les violències sexuals Coincidint amb l’arribada de la festa major, l’Ajuntament de Cardona ha posat en marxa una campanya per reafirmar el compromís amb l’eradicació de les violències sexuals i la prevenció. Porta el nom #NomésSíésSí i consta de cinc vídeos que s’aniran publicant a les xarxes socials del consistori. Segons la regidora d’Igualtat, Maria Camps, «volem que aquesta campanya serveixi com a eina per afrontar conjuntament aquesta problemàtica, així com per acompanyar i atendre totes les persones agredides».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here