L’espai Cultural Fàbrica Vella de Sallent celebra 5 anys ensenyant les entranyes del teatre

0
43

Cap detall ha faltat als recorreguts teatralitzats per ensenyar les parts més íntimes de l’Espai Cultural Fàbrica Vella de Sallent aquest dissabte a la nit. Per celebrar els 5 anys s’ha volgut fer de forma original, obrint les portes de l’espai per a tots aquells que no ho havien vist més enllà de la sala de butaques. Tot estava teatralitzat per fer de la visita, una experiència. I quan és tot, tot és. Fins i tot hi havia espai per interpretar una parella infiltrada al públic. La seva missió era fer creure als assistents que la parella s’havia sentit ofesa per una broma feta feta fent referència als veïns de Balsareny. Però al final tot quedava en rialles i una gran felicitació pels actors. Seguidament, a les mans de la maquilladora Marta Xipell, la visita mostrava com és l’espai on es maquillen els actors i les actrius abans dels espectacles, és a dir, el camerino. En un tancar i obrir d’ulls maquillaven una persona dels assistents tot semblant Freddie Mercury. I més endavant, una persona feia servir les dutxes de l’espai Cultural Fàbrica Vella per a consum propi. Després de la dutxa, era moment per anar cap amunt, i hi havia més intèrprets. Aquest cop per la persona encarregada de pujar i baixar lascensor. Estava en una de les parts altes del teatre, a la sala més polivalent, on s’esperava un home gran per explicar les seves batalletes al públic. Deixant de banda l´ascensor i les historietes, era el moment per veure un petit clip en relació amb algunes de les obres que havien tingut cabuda dins de la programació de la Fàbrica Vella. I més endavant, tocava veure els terres de la Fàbrica Vella, allà on es guarden totes les eines necessàries per poder dur a terme les obres del cap de setmana. Però abans d’acabar també era el moment per donar llum a un lloc fosc i amagat. Un dels que és a dalt de tot. L’espai que aguanta la teulada de la Fàbrica Vella. Un racó on la foscor i la solemnitat imperen a parts iguals. I al final quedava l’espai dels tècnics de so i il·luminació. Tot plegat arrodonit per un petit espectacle improvisat agafant gent voluntària d’aquella visita. En definitiva, cinc anys que amb les visites teatralitzades acabaven amb una copa de cava i una bona pica. 5 anys, amb periodistes, actors i moltes entitats a l’escenari Sallent ha celebrat l’aniversari de la Fàbrica Vella i ho ha fet repassant les grans obres des del 2017, quan s’han obert portes. Persones com Antoni Bassas, Bruno Oro o Quin Masferrer, el Foraster, han omplert les butaques de l’espai que fa 5 anys va ser inaugurat per Carles Puigdemont. Tot i això, uns darrers dos anys que han estat marcats per la pandèmia on s’han hagut d’arremangar les mànigues per poder omplir l’espai polivalent de diferents espectacles. A més, a banda del teatre, també es posen en escena els cicles Gaudí on el teatre es converteix en cinema. Això sí, des de la regidora de Cultura, Diego Miranda, assegurava que l’objectiu és obrir encara més les portes a les entitats del poble.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here