Torre Abadal d’Avinyó, amb més de 100 anys d’història, obrirà per primer cop les portes al públic

0
52

Una imatge exterior de la torre modernista ARXIU | MIREIA ARSO La Torre Abadal d´Avinyó, una joia modernista de propietat privada i declarada Bé Cultural d´Interès Local, es mostrarà per primera vegada interiorment al públic amb una proposta de visites guiades previstes per al dissabte 1 d´octubre. Les entrades, que són limitades, ja es poden adquirir de manera anticipada a través de la pàgina web torreabadal.com, i el que es reculli de la venda, servirà per al manteniment de l’immoble. La Torre va ser un encàrrec que l’advocat, polític i propietari rural Antoni Abadal i Portella va fer el 1907 a l’arquitecte Alexandre Soler i March, deixeble de Lluís Domènech i Montaner, per fer la segona residència familiar. La seva construcció segueix les tendències estilístiques de principis del segle XX, combinant les tècniques i els elements característics de les anomenades arts menors del corrent modernista. Actualment, la casa conserva encara la majoria d’aquests elements i decoracions pròpies de l’època. Durant les dues darreres edicions de la Fira dels Matiners s’havien ensenyat els jardins i el celler, i ara se’n podrà visitar per primera vegada l’interior. S’oferiran tres opcions de visita. Una consistirà simplement amb un itinerari guiat, i les altres dues incorporaran un toc gastronòmic, una amb el DO Pla de Bages, i l’altra amb vermut.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here