Castellbell acaba les obres per reduir la velocitat a la travessia urbana

0
64

Castellbell i el Vilar va presentar ahir la millora de la travessia urbana de la carretera C-1411a, al nucli del Borràs (el carrer Joaquim Borràs), després d’unes obres finançades per la Diputació de Barcelona que van començar el mes de març passat . Els treballs han consistit en la creació de passos de vianants, la col·locació d’elements reductors de velocitat, com ara plataformes elevades, o la millora de l’accessibilitat de les parades d’autobús, amb l’objectiu de millorar la seguretat viària del municipi. A la visita final d’obres, hi va participar el diputat d’Infraestructures i Espais Naturals, Pere Pons, acompanyat per l’alcaldessa de Castellbell, Montserrat Badia, per veure in situ el resultat de les diferents actuacions, que han tingut un cost de 112.469,50 euros . En la seva intervenció, Pons va remarcar que, malgrat semblar unes obres senzilles, «tenen un impacte molt favorable en la millora de les condicions de seguretat viària, ja que és una via àmpliament transitada per vianants i vehicles». En total, s’han fet vuit actuacions en un tram recte de 650 metres de la travessera. Principalment, s’han col·locat plataformes elevades amb el propòsit de reduir la velocitat dels vehicles, després de detectar velocitats màximes superiors a 50 km/ha diversos punts de la via. En paral·lel, s’ha intervingut en creus, com el del camí del Puig, on hi ha un parc infantil, amb l’ampliació de les voreres o la creació de nous passos de vianants. Finalment, també s’han adequat espais d’estada còmodes a les marquesines de la travessia. Pel que fa a les actuacions, Badia va expressar la seva satisfacció per uns treballs que «suposen una important millora en un dels principals carrers del municipi, on conflueixen els vianants, en ser una zona comercial, i un alt volum de vehicles que entren al poble ». De fet, ha explicat que les obres se’n van tirar endavant després d’analitzar la densitat de la via, on circulen una mitjana diària de 3.495 vehicles, l’11% dels quals són vehicles pesants, i constatar que en la majoria dels casos la velocitat era més gran de la permesa. En aquest sentit, ha assenyalat que, amb els dies que fa que està en servei, “s’ha demostrat que es redueix el risc d’accidentalitat”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here