El nombre de casos positius a la Catalunya central és el menor dels darrers 10 mesos

0
52

El nombre de casos de còvid a les comarques centrals continua anant a la baixa. Ho fa des de finals de juliol, quan per primera vegada en pràcticament nou mesos va baixar del miler de casos. La darrera setmana a Atenció Primària s’han diagnosticat 230 casos. Són dades de la setmana del 29 d’agost al 4 de setembre. A l’anterior hi havia una quarantena més. La regió sanitària de les comarques centrals presta assistència al Bages, Berguedà, Solsonès, Moianès, Anoia i Osona. Els 230 casos positius és la xifra més baixa registrada des del novembre de l’any passat i des que s’aplica el nou protocol per detectar la covid. No es tenen en compte els casos un per un, com va passar els primers mesos de l’emergència sanitària a finals del mes de març passat, sinó que s’utilitza el sistema sentinella. En general, el nou protocol estableix que les proves de diagnòstic davant de símptomes de la covid es facin només en persones més grans de 60 anys, immunodeprimides i embarassades, en entorns sanitaris o en residències. També en aquells casos que requereixin ingrés. Per edats, la majoria de persones amb còvid tenen entre 15 i 44 anys, amb 71 positius, anys, seguides de les de 45 a 59 amb 52. Abans de l’hivern Cal remuntar-se a l’octubre de l’any passat per trobar la xifra més baixa de persones amb diagnòstic positiu. Aleshores eren 254. A partir de llavors i coincidint amb l’arribada de l’hivern, les persones que es van infectar es va començar a disparar. El bec va assolir la tercera setmana de gener amb 15.565 casos. A partir de llavors va tornar a baixar ia finals de juliol, fa un mes escàs, va baixar del miler de casos. Se’n van detectar 715. Les setmanes següents n’hi va haver 498, 334, 256, 270 i els 230 positius de l’última setmana. Fa just un any els positius diagnosticats per còvid eren 654, i el 2020 n’hi havia, aquesta mateixa època, 1.092. Nou persones a l’UCI Segons dades de Salut, diumenge hi havia a Catalunya nou persones ingressades a l’UCI, set menys que el dia 1 de setembre. Cap a Manresa. D’aquestes, dues a la regió sanitària central. El mes de gener passat, i d’això no en fa tant, n’hi va arribar 527. A l’àrea sanitària de la Catalunya central hi ha hagut l’última setmana una defunció a causa de la infecció, segons les últimes dades del departament de Salut.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here