Cardona, a punt per tornar a viure el Corre de Bou amb la màxima intensitat

0
61

Cardona ja respira més festa. La Nit de l’Empalme donarà aquest divendres el tret de sortida a uns dies intensos de festa, amb els tradicionals corre de bous com a principal al·licient, amb diferents sessions. La primera tancada pels carrers es farà aquest dissabte a les 8 del matí. A la tarda, a 2/4 de 8, correu de bou tradicional, amb la típica cargola i exhibició de toreig, a la plaça de bous. L´acte serà amenitzat per la Banda de Música de Cardona. Aquest mateix format es repetirà aquest diumenge a la tarda, a partir del 2/4 de 6, quan es podrà tornar a veure l’espectacle de la caracolera (es tracta d’un cube de vímet on es fica una persona i el bou l’envestia) . Un jove esquivant la cornada del toro, el 2021 | ARXIU/JORDI BIEL Dilluns al matí hi haurà una nova tancada pels carrers de Cardona, i al migdia, a 2/4 d’1, se celebrarà el corre de bou infantil amb la penya El Calaixó, a la plaça de bous. A la tarda, a 2/4 de 6, corre de bou tradicional amenitzat per la Banda de Música de Cardona, ia càrrec de les penyes taurines El Cajón, Las Barreras i La Corneta. I la setmana que ve, la plaça de toros tornarà a ser el centre de totes les mirades amb el corre de toro popular amb vaquetes. Es farà dijous dia 15 a 2/4 de 9 de la nit; i divendres 16 i dissabte 17 a les 10 de la nit. També el dijous 15 a les 7, corre de bou infantil amb Penya Barreres. I el dissabte dia 17, concurs de retalladors a les 9.30 de la tarda. El punt final a la festa serà el diumenge, 18 de setembre, amb la cercavila de bous infantils amb la penya La Corneta, a les 10:30 del migdia. I a la tarda, a 2/4 de 6, festival còmic taurí a benefici de la Residència Sant Jaume, a la plaça de toros. Les entrades per als corre de bous es poden comprar a la web entrades.cardonaturisme.cat/festamajor. Després de dos anys marcats per la Covid, la Festa Major de Cardona torna amb tota la seva plenitud, i no només amb els bous com a reclam sinó també amb concerts (veure pàgina 12), cultura popular i espectacles infantils, entre d’altres propostes. (Tots els actes i horaris es poden consultar aquí). Aquest any la festa serà més accessible per les persones amb mobilitat reduïda, amb zones específiques, reforçant el dispositiu de seguretat i emergència. Un altre dels aspectes rellevants és que l’aforament a la plaça de bous, que té capacitat per a 2.000 persones, es limitarà a un màxim de 1.400 per qüestions tècniques i de seguretat. Ball de bastons i ball de l’àliga L’àliga és un element del patrimoni festiu de Cardona. La interpretació del seu ball, juntament amb el ball dels nens i nenes bastoners, es podrà veure aquest dissabte a la tarda, a 3/4 de 6 a la plaça Mercat. Dilluns, l’àliga ballarà dins del temple, a la missa de les 12 del migdia, on també s’interpretaran les músiques del ball de bastons. Dimarts, després de la missa de les 11, ball de l’àliga a la plaça Mercat. I també ballarà el diumenge 18. L’àliga i els bastoners de Cardona Ajuntament de Cardona

Buhos i la Banda de Neó obren l’apartat musical de la festa

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here