Sant Fruitós celebra el Dia Nacional a diferents punts del municipi

0
74

10 La Diada a Sant Fruitós Jaume Grandia Sant Fruitós ha celebrat la Festa Nacional de Catalunya a la plaça Onze de Setembre, al Cobert de la Màquina de Batre i al claustre del monestir de Sant Benet. Els actes van començar dissabte a la nit amb la tradicional Marxa de Torxes, que un any més organitzava la territorial de l’ANC, fent el recorregut des de la plaça de l’Església fins a la plaça Onze de Setembre, on es va fer la lectura dels manifestos i una cantada reivindicativa que va comptar amb cinquanta persones. Diumenge al matí s’ha dut a terme la tradicional caminada fins al monestir de Sant Benet, organitzat per la parròquia i el grup excursionista Ponte en marcha. Al claustre s’ha celebrat un acte cívic/religiós amb els parlaments de Florenci Gras i l’alcaldessa Àdria Mazcuñan. L’acte institucional, al Cobert de la Màquina de Batre, va començar amb la hissada de la bandera a càrrec de la Pubilla i l’Hereu de Sant Fruitós, Xènia Mata i Bernat Torreblanca. La Coral de Sant Fruitós, sota la direcció d’Anna Maria Riera, va interpretar diferents cançons i els Gegants i Grallers santfruitosencs van fer diferents balls. Posteriorment, l’alcaldessa Adria Mazcuñan va llegir el manifest municipal i es va tancar la celebració amb el cant dels Segadors.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here