La Festa de la Verema del Bages acollirà més productors de vi que mai

0
49

Artés celebrarà el cap de setmana de l’1 i 2 d’octubre la 27a edició de la Festa de la Verema del Bages. D’aquesta manera, després de dos anys marcats per les limitacions degut a la pandèmia de la Covid-19, aquest any la festa es podrà celebrar amb total normalitat. La Plaça Major (més coneguda com a plaça Vella) d’Artés tornarà a ser epicentre de la festa, sense restriccions ni límits d’aforament. Amb això, l’organització confia tornar a rebre milers de visitants en un dels esdeveniments més multitudinaris al voltant de la cultura del vi de la DO Pla de Bages. Aquest any, la festa comptarà amb més elaborador de vi que mai. Com és habitual, el dijous 29 de setembre la Festa de la Verema del Bages viurà un preludi amb el Nocturna Vinum, que se celebrarà a diferents poblacions bagenques. La inauguració de la festa, que és itinerant, es farà aquest any el divendres 30 de setembre a Sant Fruitós de Bages, concretament al voltant del museu municipal La Memòria de la vinya i el vi. Més elaboradors que mai a la plaça Vella A causa de la covid, la Festa de la Verema del Bages ha aplicat restriccions en els darrers dos anys, que han afectat el desenvolupament habitual de la festa amb menys estands, limitació d’accés a la Plaça Vella o places reduïdes als tasts. Aquest any, en canvi, diumenge a la plaça hi haurà més productors de vi que mai: La DO Pla de Bages ha crescut en iniciatives i està prevista la participació de 15 cellers, als quals s’afegeixen 4 viticultors que no compten amb celler propi ; l’activitat a la plaça serà de lliure accés i sense restriccions i Artés s’omplirà d’activitats, artesania i comerç al carrer durant el cap de setmana 1 i 2 d’octubre. Després de dos anys d’absència, una de les activitats més sol·licitades entre els més petits, i no tan petits, l’esclafament popular de raïm tornarà a celebrar-se amb absoluta normalitat diumenge al migdia a la Plaça Vella d’Artés. Com que aquest any la verema ha hagut de celebrar-se molt aviat, no se n’anirà a la vinya a buscar el raïm, sinó que qui ho desitgi podrà aixafar raïm per després tastar-lo. Tast guiat per conèixer vins del territori La festa d’aquest any consolida la incorporació de diferents tasts guiats per reconegudes sommeliers al si de la programació. Se celebraran quatre al llarg del cap de setmana, amb diferents temàtiques i maridatges, amb l’anomenat Tast a cegues, com a proposta més original i destacable. Els sommeliers Irene Cozas (dissabte) i Anna Castillo (diumenge) seran les encarregades de dirigir aquestes degustacions de vins dels diferents cellers i elaboradors que formen part de la DO Pla de Bages. Les inscripcions es poden fer a www.festaveremabages.cat. Tot això es complementarà amb una àmplia oferta cultural i lúdica, amb actuacions musicals, tasts gastronòmics de proximitat, demostració d’oficis artesans, actuacions de carrer i un llarg etcètera. També hi haurà activitats per a tota la família. A l’esdeveniment firal s’hi afegeix l’oferta comercial del municipi, atès que hi haurà botigues obertes i al carrer Rocafort durant tot el cap de setmana. Els restaurants del municipi també prendran part oferint tapes gastronòmiques dissabte a la nit, a l’anomenat Tastos amb ritme. El programa de la festa es pot consultar a la pàgina web www.festaveremabages.cat La Festa de Verema del Bages compta amb l’Ajuntament d’Artés, la DO Pla de Bages, la Confraria de Vins del Bages, la Ruta del Vi de la DO Pla Bages, la Unió de Botigues d’Artés (UBA) i el Cicle Formatiu de Grau Mitjà d’Olis d’Oliva i Vins de la Vedruna. També compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, ​​la Generalitat de Catalunya i el fons FEADER.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here