Súria vol rehabilitar Cal Ton Bató i fer habitatge social i un espai per a activitats comercials o culturals

0
73

L’Ajuntament de Súria ha demanat una subvenció dels fons europeus Next Generation per rehabilitar l’edifici de Cal Ton Bató, ubicar dos habitatges socials a les plantes superiors i condicionar la planta baixa com a local per a activitats comercials o culturals. L’històric immoble del Poble Vell, de propietat municipal, és buit des de fa dècades i es troba en un estat de conservació precari. El projecte de rehabilitació de Cal Ton Bató ha estat encarregat i aprovat aquest any per lʻactual equip de govern municipal. L’objectiu principal és recuperar Cal Ton Bató com a nou element per a la dinamització del nucli antic surienc i la promoció d’habitatges socials. L’edifici, ubicat davant de l’Església del Roser, té una superfície total de 366,17 metres quadrats. Els dos habitatges de Cal Ton Bató disposaran duna sala-cuina, dos dormitoris i un bany. La rehabilitació de ledifici inclourà la reconstrucció de totes les plantes, coberta i accessos interiors, respectant la fesomia exterior de limmoble. Aquesta iniciativa forma part del conjunt d’accions destinades a revitalitzar el barri del Poble Vell amb habitatges de qualitat, ia tenir un parc públic d’habitatges socials a Súria, el reglament del qual s’aprovarà a la propera sessió del Ple Municipal. L’edifici de Cal Ton Bató és de propietat municipal des de l’any 1993. Tot i estar deshabitat des de fa dècades, en algunes edicions de la Fira Medieval d’Oficis s’havien obert els baixos de l’immoble als visitants, però el seu deteriorament progressiu va portar a tancament definitiu. Posteriorment, l’edifici va patir una ensulsiada parcial de la teulada el 2017. Arran d’aquest fet, que no va provocar danys personals, els serveis tècnics municipals van dur a terme una intervenció general per preservar l’estructura de l’edifici.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here