Castellnou es declara poble lliure de festes que fan ús dels animals en ple debat sobre les vaquetes de Santpedor

0
65

Castellnou de Bages ha aprovat al ple municipal celebrat aquest dilluns una moció a favor del benestar animal proposada per l’equip de govern d’ERC per la qual es declara «poble lliure de festes que facin ús dels animals i el seu patiment com a objecte d’entreteniment o diversió». La moció arriba en ple debat sobre la recuperació de les vaquetes al poble veí de Santpedor, que aquest diumenge celebra una consulta popular sobre la represa o no d’aquesta activitat que es duia a terme per la festa major. A la moció aprovada per unanimitat amb els vots a favor tant de l’equip de govern d’ERC com del PSC i Junts, a l’oposició, l’Ajuntament de Castellnou de Bages es posiciona en contra les festes que facin ús dels animals com a objecte d’entreteniment o diversió i demana «el desenvolupament de polítiques que promoguin el benestar animal». Per això, insta «a la modificació del Codi Penal per endurir les penes, millorar les lleis i els codis de conducta i crear un marc normatiu que sigui eficient per prevenir i donar resposta als actes de crueltat cap als animals». Segons l’alcalde de Castellnou, Domènec Òrrit, la moció respon a la línia del treball que duu a terme l’Ajuntament «per intentar crear, dins del desenvolupament rural, noves iniciatives al poble en la línia del benestar animal i la ramaderia extensiva» . Reconeix que la situació de Santpedor, que aquest diumenge celebra una consulta per decidir si es recupera o no la festa de les vaques, “ens interpel·la molt clarament” i assegura que, encara que l’objectiu de la moció no era posicionar cessament en el debat, celebra la coincidència en el temps. El text aprovat també demana que “a través de la investigació, la modernització i el desenvolupament sostenible de la producció animal s’avanci en un millor coneixement de les necessitats fisiològiques, comportamentals i emocionals dels animals destinats al consum humà”. El ple ha acordat també que “des de l’Ajuntament s’acompanyi a les explotacions ramaderes locals perquè optin a les certificacions de benestar animal com a eina per fer productes de millor qualitat, més competitius i adaptats als nous valors que la societat reclama”. Així mateix, es compromet a “fer valer les iniciatives extensives que ajudin, alhora, al manteniment del medi agroforestal i, consegüentment, a la prevenció d’incendis”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here