“A la plaça sovint es produeixen situacions d’estrès per a l’animal”

0
82

Els veïns de Santpedor que es manifesten contraris a la recuperació de l’activitat, agrupats a la Plataforma No a les Vaques, consideren que la festa no representa els valors que volen ser com a poble i obren la possibilitat de destinar els diners públics que s’invertien en les vaquetes en algun acte de caràcter «més integrador i respectuós amb els animals». NO ENS REPRESENTA Els membres de la Plataforma No a les Vaquetes consideren que la festa de les vaquetes no representa els valors que volen defensar com a poble, «en ser poc respectuosa amb els animals». Asseguren que, mentre les vaquetes són a la plaça, «se les exposa a una situació d?estrès, por i patiment, que en cap cas és justificable». EL COST NO COMPENSA Un dels arguments que posen en relleu és que el cost de celebrar les vaques varia entre 7.000 i 10.000 euros en funció de l’any. En aquest sentit, consideren que aquests diners públics s’haurien d’invertir a ampliar l’oferta cultural a Santpedor durant la Festa Major i la resta de l’any, en actes en què tot el poble se senti interpel·lat a participar-hi. HI HA ALTERNATIVES També assenyalen que, a les últimes festes majors, s’ha demostrat que el públic participa de forma activa en altres esdeveniments culturals. En aquesta línia, consideren que es podria crear un acte alternatiu, a la mateixa plaça del Sindicat, on se simulessin les vaques amb caixes de cartró o es demanés la participació del bestiari del correfoc. LA TRADICIÓ ÉS CURTA Els integrants de la plataforma subratllen que, a Santpedor, a diferència d’altres municipis on la festa fa segles arrelada, es va implantar fa quaranta anys. D’aquesta manera, consideren que la tradició «no té prou pes» com a argument per defensar que es mantingui l’acte. PERILLA LA SEGURETAT Finalment, exposen que la festa pot suposar un perill per la seguretat dels participants. Si bé reconeixen que no hi ha hagut cap accident remarcable, afirmen que el recinte on se celebrava no està prou preparat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here