Cardona acull la recreació que recorda els fets de la guerra de Successió

0
72

La col·legiata de Sant Vicenç del castell de Cardona acollirà, avui i demà, a les 12.30 hores, la representació de l’espectacle teatral Viurem lliures o morirem, a càrrec de la companyia de teatre El Traspunt i de l’Orquestra 18 de Setembre. Es tracta d’una combinació de teatre, música en directe i vídeo per narrar els fets de la Guerra de Successió a Cardona: el setge del 1711 i la capitulació el 18 de setembre del 1714. Aquest acte està emmarcat dins de l’Aplec de Cardona, organitzat per l’Associació Cultural 18 de setembre. Amb text de Jordi Santasusagna i música de Xavier Ventosa, l’espectacle, amb diferents guions i formats, es representa des de l’any 2004 i ha esdevingut un referent en els actes culturals i reivindicatius que envolten la Diada a la Catalunya central. Prèviament, els assistents a la representació estan citats a la plaça del Mercat, des d’on surt la comitiva que puja fins al castell enmig d’escenes de recreació del setge del 1711. Cardona va ser un dels llocs més importants dels Països Catalans durant la guerra de Successió (1705-1715), que va significar l’ocupació de Catalunya per les tropes francoespanyoles i la desaparició de totes les institucions catalanes. El seu castell es va convertir en un dels focus més destacats de la resistència catalana i es va convertir en el darrer baluard de les llibertats de Catalunya, ja que no va capitular fins al 18 de setembre del 1714.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here