El Comitè d’Ètica de l’ICS es reuneix a la Gerència Territorial Catalunya Central

0
52

El Comitè d’Ètica Assistencial d’Atenció Primària de l’Institut Català de la Salut s’ha reunit aquest divendres per primera vegada fora del Centre Corporatiu de l’ICS, ubicat a Barcelona, ​​i ho ha fet a la Gerència Territorial Catalunya Central. L’objectiu de descentralitzar les trobades periòdiques del grup és apropar-ne la tasca al territori i donar-la a conèixer a professionals de les diverses delegacions de l’ICS. Durant la reunió, duta a terme a la seu de l’ICS Catalunya Central, a Sant Fruitós de Bages, els membres del Comitè han posat en comú les consultes fetes pels professionals d’atenció primària i la ciutadania. També s’ha debatut la importància de millorar el treball en equip aprofitant les noves tecnologies. Lluïsa Ortega, secretària del Comitè d’Ètica i tècnica de gestió de l’Àrea de Qualitat i Seguretat de l’ICS Catalunya Central, assegura que volem moure’ns pel territori i explicar la feina que fem. Fa molts anys que hi ha el Comitè, però encara hi ha un cert desconeixement entre els professionals”. El Comitè d’Ètica Assistencial en Atenció Primària de l’IDIAP Jordi Gol va ser acreditat el 25 de setembre del 2003. Des de la seva constitució ha debatut les consultes rebudes; ha redactat recomanacions, dictàmens i alertes de gestió; ha confeccionat documents d’interès segons les necessitats detectades a la societat (en temes com la COVID-19 o l’eutanàsia, entre d’altres); ha participat a les jornades dels Comitès d’Ètica Assistencial de Catalunya ia l’elaboració del Codi Ètic de l’ICS, i ha procurat donar resposta a les consultes realitzades pels professionals en el desenvolupament de la tasca d’Atenció a la Ciutadania i la pràctica assistencial que els comportin conflictes o dilemes ètics.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here