“La festa té una gran capacitat de convocatòria entre els veïns”

0
73

Els membres de la comissió promotora de la consulta es mostren esperançats davant la possibilitat de recuperar una festa que consideren “imprescindible” a la Festa Major del poble i “desmarcada” de qualsevol maltractament animal. COMPLIM LA LLEI Un dels seus principals arguments és que l’acte estava regit per la llei de regulació de les festes tradicionals amb bous de l’any 2010, que preveu una sèrie de protocols abans que les vaquetes entrin a la plaça, com la supervisió d’un veterinari. En aquest sentit, consideren que el debat animalista s’hauria de traslladar al Parlament de Catalunya, que fins ara avala aquest tipus d’espectacles taurins a diferents municipis catalans. ENS AVALEN 40 ANYS Els defensors de les vaquetes assenyalen que, en el transcurs de l’acte, s’evita qualsevol comportament intrusiu cap a l’animal i s’impedeix l’entrada a les persones que puguin presentar condicions desfavorables per la participació, com ara estar sota els efectes de les drogues. En aquest sentit, asseguren que els avalen 40 anys sense cap expedient sancionador. TÉ MOLT ÈXIT AL POBLE Una altra de les raons que assenyalen per mantenir la festa és la seva capacitat de convocatòria, atès que al voltant de la plaça del Sindicat s’han arribat a reunir més de dos mil espectadors. D’aquesta manera, consideren que és injust suprimir un dels actes més multitudinaris de la Festa Major. ATRAU ELS MÉS JOVES Un dels motius de pes que els impulsa a defensar les vaquetes és l’atractiu que genera entre la gent jove. De fet, recorden que la festa es va introduir al poble el 1981 amb l’objectiu de crear un acte que fomentés la participació dels joves a la Festa Major. Un propòsit que, segons afirmen, es va complir amb escreix. TÉ UNES TRADICIONS També expliquen que, al llarg dels quaranta anys d’història, les vaquetes han generat una sèrie d’actes i tradicions al seu entorn. Posen l’exemple de les penyes de Santpedor que, als orígens, afirmen que es van crear amb motiu de la festa de les vaquetes.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here