Les vaquetes oferien tres sessions amb proves per augmentar la tensió entre els espectadors

0
66

Última edició de les vaquetes celebrada durant la Festa Major de Santpedor de 2019 Arxiu/Jordi Biel Les vaquetes de Santpedor, que es van introduir al municipi el 1981, oferien tres sessions durant el cap de setmana de Festa Major, a la plaça del Sindicat, on s’havien arribat a reunir més de dos mil espectadors per veure com els membres de les penyes corrien davant de les bèsties i superaven proves. L’espectacle consistia a deixar anar les vaquetes a la plaça mentre els participants es posaven davant, intentant esquivar les escomeses. La tensió augmentava quan els més atrevits intentaven enfilar-se per un pal que s’instal·lava al mig de la plaça per emportar-se el pernil que havia lligat a dalt de tot. Una altra de les proves animava a seure al mig de la plaça i romandre-hi al màxim de temps possible abans que l’animal forcés la fuita.

La consulta de les vaquetes torna a dividir Santpedor: aquests són els arguments L’esdeveniment estava marcat per unes pautes que pretenien garantir el benestar dels animals, com la prohibició de tocar-los o agafar-los per les banyes o la limitació de no perllongar més de deu minuts la seva estada a la plaça.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here