Sant Fruitós aprova una declaració de suport al futur de les Agrupacions de Defensa Forestal

0
81

L’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages ha aprovat per unanimitat al ple municipal d’aquest dijous, una declaració institucional sobre el futur de les ADF on es demana que aquestes agrupacions disposin d’una regulació pròpia i es reconegui la tasca que fan a tot arreu del territori. Les Agrupacions de Defensa Forestal van ser creades el 1986 i són presents a 670 municipis catalans. Formades per més de 3.000 persones voluntàries, treballen per a la prevenció i l’extinció dels incendis forestals i realitzen tasques de sensibilització i pedagogia. Alhora també són agents clau en altres situacions d’emergència com poden ser xàfecs, ventoleres o nevades. Des de la seva creació, aquestes agrupacions s’han anat organitzant en funció de les necessitats de cada territori, i no tenen una regulació específica per treballar de manera coordinada en matèria de prevenció i gestió de les emergències. La declaració aprovada demana que es reguli de forma legal el treball conjunt amb les administracions, se’n reconegui la tasca important i es redacti una legislació pròpia on se’n reguli el paper. Durant el plenari s’ha recordat que Sant Fruitós de Bages ha patit un dels incendis més importants dels darrers anys al municipi aquest mes de juliol passat i les ADFs han estat una de les peces clau que van permetre la seva extinció.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here