Bages Turisme senyalitza tres itineraris per fer amb bicicleta al voltant del traçat de la Sèquia

0
60

Bages Turisme ha finalitzat la senyalització de tres itineraris per fer amb BTT al voltant de la Sèquia, que complementaran la xarxa de circuits de què ja disposa la comarca i sumaran una nova proposta de turisme d’esport i de natura. Dels tres recorreguts senyalitzats n’hi ha un de curt, de 12,7 quilòmetres i 180 metres de desnivell; un mitjà, de 28,8 quilòmetres i 452 metres de desnivell; i un de llarg, de 46,8 quilòmetres i 786 metres de desnivell. Els tres itineraris són circulars i connecten amb els nuclis dels municipis pels quals passa la Sèquia, de manera que aquesta obra emblemàtica esdevé constant punt de referència. La senyalització està situada a diferents llocs del recorregut de manera que a les interseccions s’indica en quin punt s’és i quins són els punts de connexió més propers. Es tracta d’una acció que compta amb el suport i la implicació de la gerència de Turisme de la Diputació de Barcelona. El finançament dels senyals ha anat a càrrec de Bages Turisme i s’ha comptat amb la col·laboració del Parc de la Sèquia i dels ajuntaments de Manresa, Sant Fruitós de Bages, Santpedor, Sallent i Balsareny. A més de la informació dels itineraris, els senyals inclouen també un apartat de conscienciació ciutadana on es recorda, per exemple, que no està permès banyar-se a la Sèquia, ni fer foc, que cal emportar-se les deixalles, respectar els sembrats i cuidar la flora, la fauna i els afloraments geològics. També s’hi indiquen els espais habilitats per deixar el cotxe i iniciar els itineraris. Un dels objectius d’aquests itineraris és treure les bicicletes del camí del costat del canal, ja que és exclusiu per a vianants. També es vol fomentar l’accés a la Sèquia des dels diferents municipis i promoure aquest canal com a espai per fer activitats d’esport i natura. El conseller comarcal de Turisme, Agustí Comas, remarca la importància de disposar de rutes senyalitzades de diversos nivells que posin en valor un element patrimonial de gran importància com és la Sèquia. D’aquesta manera, indica, «podem complementar l’oferta d’activitats tant per al públic que ja és a la comarca com captar visitants que després de fer els itineraris es quedin al Bages a dinar, a fer una visita cultural o qualsevol altra de les propostes turístiques que ofereix el territori». La informació dels itineraris es pot trobar a www.bagesturisme.cat/rutes i al Wikiloc de Bages Turisme.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here