La Festa de la Verema del Bages ampliarà l’oferta de tasts de vi

0
49

La 27a edició de la Festa de la Verema del Bages, que se celebrarà a Artés el cap de setmana 1 i 2 d’octubre, recuperarà la normalitat després de la pandèmia amb més estands a la plaça Major, l’epicentre de la festa, i amb una aposta clara per ampliar l‟oferta de tasts de vi amb l‟objectiu d‟aproximar el coneixement cap al món vitivinícola a la comarca. En total, hi haurà quatre guiats al llarg del cap de setmana amb diferents temàtiques i maridatges, entre els quals destaca el conegut tast a cegues, i s’incorporarà la modalitat del tast tècnic que permetrà degustar una selecció més àmplia de vins al recinte de la festa. A la presentació del certamen, que s’ha dut a terme aquest matí, l’alcalde d’Artés, Enric Forcada, ha recordat que, els darrers dos anys, la pandèmia va afectar el desenvolupament habitual de la festa, amb limitacions a l’aforament. “Aquest any recuperarem el format tradicional amb més productors que mai, uns dinou, que tindran el seu propi estand”, ha remarcat Forcada. En concret està prevista la participació de 15 cellers de la DO Pla de Bages, als quals s’afegeixen quatre productors que no compten amb celler propi. L’alcalde també ha posat de manifest que aquest any el pressupost que destina l’Ajuntament serà de 40.000 euros. Un ventall de tasts La secretària del consell regulador de la DO Pla de Bages, Eva Farré, ha celebrat que la festa recuperi la seva esplendor, «amb algunes novetats pel que fa a tasts». Un dels atractius de l’edició d’aquest any és el tast tècnic, “una proposta adreçada al públic professional que permet tastar una selecció més àmplia de vins”. Es tracta d’una nova modalitat entre els diferents tiquets disponibles per degustar vins de forma lliure dins del recinte que compta amb un total de dotze degustacions, que se serviran amb la meitat de la mida d’un tast normal. El tiquet es pot obtenir de manera anticipada a través de la pàgina web de la Festa de la Verema. D’altra banda, també hi haurà l’oferta de tasts guiats amb un total de quatre propostes diferents per aprofundir en el coneixement dels vins de la zona de la mà dels sommeliers Anna Castillo i Irene Cozas. Com a activitat destacada, tornarà el tast a cegues, després d’un parèntesi de dos anys per la pandèmia, que ofereix la possibilitat d’identificar i conèixer els vins de la DO Pla de Bages mitjançant un concurs per parelles. La proposta se celebrarà el dissabte a les 7 de la tarda, i complementarà els altres tasts, com el tast guiat de picapollos, el diumenge a 2/4 de 12 del migdia, o els dos tasts dedicats als vins de la DO Pla de Bages, dissabte a les 12 del migdia i diumenge a les 6 del vespre. Sorteig entre els participants Els organitzadors del certamen han posat en relleu que un dels objectius d´aquesta 27a edició és afavorir la venda a partir d´un sorteig entre els diferents compradors d´ampolles de vi d´un lot format per una ampolla de vi de cada productor de la DO Pla de Bages, una caixa regal amb experiències turístiques a escollir i un lot de 100 euros amb productes de la Unió de Botigues d’Artés. Farré ha destacat que el propòsit és que els productors, a banda de participar en les diferents activitats, puguin fer calaix durant un esdeveniment que reuneix visitants de tot arreu. Els participants a la festa es trobaran amb una àmplia oferta cultural i lúdica, amb actuacions musicals, tasts gastronòmics de proximitat o demostració d’oficis artesans. També hi haurà activitats per a tota la família com ara un joc de pistes dissabte al matí, i espectacles de carrer, en actuacions conjuntes entre la companyia Cinot i Nei Teatre. Com a plat fort, després de dos anys d’absència, es tornarà a celebrar l’esclafament popular de raïm el diumenge al migdia, a la Plaça Vella d’Artés. A diferència d’altres anys, però, prèviament no baixarà a la vinya a collir-lo, atès que aquest any la verema ha estat primerenca, i bona part del raïm ja s’ha veremat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here