Sant Vicenç programa una jornada sense cotxes i una pedalada pel clima

0
20

Sant Vicenç de Castellet ha programat un dia sense cotxes i una pedalada pel clima en el marc dels actes que se celebraran fins diumenge dins de la Setmana de la Mobilitat Sostenible. La jornada sense cotxes de dijous inclourà un circuit deducació viària a la Plaça Clavé impartit per la Policia Local amb la participació de lalumnat de primària. En paral·lel, hi haurà una gimcana de la bicicleta, on el grup de caminades del CAP col·laborarà en els controls del recorregut, i un concurs de murals, ambdues activitats dirigides a l’alumnat de secundària. L’acte més destacat de la Setmana de la Mobilitat Sostenible serà diumenge al matí amb una nova edició de la pedalada pel clima que pretén omplir de bicicletes els carrers i les places del nucli urbà. La pedalada cívica, que ja ha obert inscripcions prèvies, tindrà un caràcter popular i també inclourà un circuit per a nens. La pedalada popular serà diumenge amb un recorregut urbà per omplir el municipi de bicicletes, que es completarà amb un circuit d’obstacles i un ‘room escape’ La jornada es completarà amb un circuit d’habilitats i obstacles a la plaça 1 d’octubre, a càrrec de la Unió Ciclista Sant Vicent, i el room escapi Qüestió de temps, que farà difusió de les conseqüències del canvi climàtic i comptarà amb el suport de la Diputació de Barcelona. En paral·lel, hi haurà un petit taller per fer una revisió de cada bicicleta a càrrec de CorreTrail. Sant Vicenç de Castellet és un dels municipis de Catalunya que celebra la Setmana Europea de la Mobilitat que promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, amb bicicleta, amb transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar canvis possibles en lús de lespai públic, millorar la qualitat de laire i la reducció de la contaminació. La Setmana del 2022 porta per lema ‘Combina i mou-te!’, que posa l’accent a la intermodalitat i anima la ciutadania a moure’s de manera sostenible i practicar la intermodalitat, en benefici de la salut i el medi ambient.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here