El Cremallera i els Funiculars de Montserrat tanquen l’estiu amb un 78% més de passatgers

0
45

El Cremallera, amb Montserrat al fons FGC Els equipaments turístics de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) oberts durant la temporada d’estiu han registrat una afluència de 386.000 visitants de l’1 de maig a l’11 de setembre, dades que signifiquen un increment del 30,8% respecte al 2021, segons ha anunciat la companyia. Per part seva, els trens destinats al turisme han incrementat l’afluència de visitants un 59% en comparació del 2021, amb un total de 251.600 passatgers. El Cremallera i els Funiculars de Montserrat van tancar la temporada amb un augment del 78% de passatgers, una dada que, segons FGC, “evidencia la progressiva recuperació del turisme”. El Tren dels Llacs ha tancat amb un increment del 15%, i el Tren del Ciment ha mantingut els nivells del 2019. A les estacions de muntanya el turisme s’ha estabilitzat respecte al 2021. L’estació de Vall de Núria ha registrat xifres similars l’any anterior, amb 91.000 visitants, mentre que a La Molina i Vallter l’afluència ha disminuït prop d’un 15%, un descens que FGC atribueix a les temperatures altes i les tempestes, així com la normalització de la mobilitat internacional. El Parc Astronòmic del Montsec també ha registrat un increment dels visitants del 10% davant de l’any anterior. FGC ha assenyalat que aquesta dada es tradueix en la recuperació de l’activitat habitual tant a les visites diürnes com a nocturnes.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here