El Parador de Cardona rep 113.000 euros de l’Estat per actualitzar les instal·lacions

0
45

El govern espanyol destinarà 5,2 milions d’euros a la rehabilitació i la millora del patrimoni històric de la xarxa de Paradors de Turisme a Catalunya, entre ells el de Cardona. En concret, aquest recinte rebrà un ajut de 113.000 euros que aniran destinats a la restauració del pati i millora en la il·luminació. Els treballs es finançaran amb fons europeus Next Generation. A banda del cardoní, també es beneficiaran d’aquestes millores, en el cas de Catalunya, el parador de Tortosa, que s’emporta bona part de la partida, amb més de 4,6 milions destinats a restaurar el recinte fortificat i la conservació de restes arqueològiques ; i el d’Arties, a la Vall d’Aran, on s’invertiran més de 520.600 euros per a la rehabilitació de la torre i la restauració de la capella. Les actuacions es faran als Béns dInterès Cultural dels esmentats paradors. El secretari d’Estat de Turisme, Fernando Valdés, ha anunciat el programa d’aquestes inversions durant un acte al Parador de la Granja de Sant Ildefons (Segòvia), on ha posat en valor “l’immens patrimoni històric” que hi ha dins de la xarxa de Paradors de Turisme. Uns monuments que estan oberts al públic i pels quals el govern espanyol ha decidit destinar “una inversió històrica” ​​per a la seva millora i manteniment que podran gaudir residents i turistes. Aquest nou programa d’inversions al patrimoni històric de la xarxa de Paradores forma part del Pla de Modernització i Competitivitat del sector turístic o component 14 del pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del govern espanyol. A tot l’Estat, Turespaña, propietari dels immobles, invertirà 81,4 milions en 39 béns de la xarxa de Paradors. El seu president, Miquel Sanz, ha valorat els fons europeus com una “oportunitat única” per realitzar les millores als paradors i enriquir l’experiència “singular i genuïna” als visitants. Per part seva, el president dels Paradors, Pedro Saura, ha subratllat la necessitat de preservar aquest patrimoni i ha afirmat que cal seguir potenciant-lo i conservant-lo per continuar sent aquest imant d’atracció de turisme i generació del desenvolupament local.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here