Cardona tanca els actes dels 625 anys de la consagració de l´església de Sant Miquel

0
44

Cardona acollirà aquest cap de setmana els actes culminants de la commemoració del 625è aniversari de la consagració de l’església de Sant Miquel. La celebració inclourà una visita guiada al temple i una festa amb eucaristia, elements folklòrics i un sopar popular. Els actes començaran dissabte quan l’arxiver de Cardona, el Dr. Andreu Galera, farà una visita comentada al temple gòtic parroquial on explicarà in situ el cicle constructiu de l’edifici al llarg dels segles XIV, XV i XVI. La visita, que és gratuïta, tindrà lloc a les 7.30 hores i començarà a la portalada del Mercat. La celebració continuarà l’endemà, diumenge, a partir de les 6 del vespre quan l’església de Sant Miquel acollirà un ofici solemne presidit pel bisbe de Solsona, Monsenyor Francesc Conesa, i que estarà amenitzat musicalment per la Coral Cardonina. En acabar la celebració eucarística, el cor cardoní interpretarà la nova versió dels Goigs al gloriós Arcàngel San Miguel, musicats pel seu director, Ovidi Cobacho Closa. Després, els gegants de la vila faran un ball a la sortida del temple i, a continuació, es farà una botifarrada popular a la plaça de la Fira de Dalt. Aquests actes s’emmarquen dins del Trienni commemoratiu que ha impulsat la parròquia de Cardona amb l’impuls de diferents entitats del municipi i que en els propers anys tindran continuïtat amb la celebració del 600è aniversari de l’arribada de la Mare de Déu del Patrocini i la figura gòtica de la Verge Maria portada des de Marsella (1423-2023) i el 625è aniversari de l’arribada de les relíquies dels Santa Màrtirs (1399-2024). Entre les obres d’interès que encara es conserven al temple hi ha la imatge gòtica de la Mare de Déu del Patrocini, el Retaule de Santa Anna, la Verge i Sant Amador i el Retaule del Sant Esperit de Pere Vall. A la cripta, edificada al segle XVI, es veneren les relíquies dels Sants Celdoni i Hermenter. Un temple que ha patit nombroses intervencions L’església gòtica de Sant Miquel ocupa el mateix lloc on hi havia hagut un temple romànic documentat des de l’any 1013. Cap a finals del segle XIII i principis del XIV es van iniciar els treballs per construir el temple gòtic, que va ser consagrat solemnement el 13 de juny de 1397. Des de llavors, l’església ha patit nombroses intervencions, reformes, ampliacions, saquejos i restauracions.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here